Clotilde Armand s-a îmbrăcat în pompier pentru ca tu să afli că tot ce scrii pe telefon e monitorizat

14 oct. 2022
1729 Afișari
Clotilde Armand s-a îmbrăcat în pompier pentru ca tu să afli că tot ce scrii pe telefon e monitorizat
Adrian Teleșpan

Veacuri întregi s-au îngrămădit să intre prin gaura cheii din ușa timpului, deși ușa era deschisă, miliarde de sori au răsărit oglindind apusuri ce sfidau orice formă a culorii, un infinit de păsări au bătut dintr-un dublu infinit de aripi pe un infinit de ceruri ca un infinit de zboruri, au căzut și au urcat ploi de ape, de sudoare, de urcat pe munți și mare, anotimpuri mii și mii au ciugulit semințe inexistente din mâna iluziei care bătea din palme, aplaudând puterea imaginației, milioane de trupuri au dispărut în lupte pentru pământuri necucerite de nimeni, maratonuri întregi au alergat gâfâind să vadă unde se duce timpul și copii neconcepuți au râs de bucuria neființei pentru ca noi să ajungem aici, în punctul acesta în care Clotilde Armand să meargă la un incendiu îmbrăcată în pompier.

 Dacă domnia sa nu avea costumul la îndemână, cred că ar merita imaginat un scurtmetraj despre cum a făcut rost de el și mai mult nu am nevoie să comentez despre ștrengăreasca decizie a primarului Sectorului 1. Dar, recunosc, mi-a plăcut cum sună faza de deschidere. Dacă viața ar fi o postare pe Tik Tok, acesta ar putea fi startul unui trend pentru oficiali, un trend în care aceștia s-ar costuma cât mai inventiv în funcție de situația sau evenimentul la care participă. Astfel, de exemplu,  am putea să îi vedem pe domnii Emil Boc și Nicușor Dan costumați în asfalt când inaugurează frânturi de autostradă, în șalupă sau scafandru la inundații, în falie la cutremur, în virus la câte o pandemie, în prunci la inaugurări de maternități sau când se anihilează câte o rețea de pedofili, în pinguini la zoo și câte și mai câte, alte costume că situații sunt, ați văzut și dumneavoastră cum e viața.  Am zis de domnii Boc și Dan, pentru că nu știu alți primari actuali în afară de dumnealor și doamna Armand. 

Oricum, eu despre Tik Tok voiam să vorbesc în sensul că… stați așa, de fapt. Am mai scris aici, dar nu mai știu în care articol, că ați văzut și dumneavoastră, parcă aș fi destinul, nu contează subiectul, că eu tot la Dumnezeu ajung, așa, am mai scris aici că fiecare om consideră că are niște neajunsuri, niște defecte, niște nemulțumiri pe care le ține ascunse față de alți oameni care au niște neajunsuri, niște defecte, niște nemulțumiri pe care și ei le țin ascunse din dorința aceasta moștenită din sânul sărăciei de a fi perfecți. Ca să fiu mai plastic, dar și mai puturos, toți avem căcaturi, dar nu le expunem, pentru că nu mai părem perfecți în fața unor oameni care își ascund căcaturile ca să pară perfecți în fața noastră. Și stau acum și mă gândesc că poate doamna Armand are rahatul ăsta închipuit, că îi place să se îmbrace în pompier la dumneaei acasă, rahat cu care îi era rușine și abia acum a avut curajul  (și ocazia) de a-l prezenta public. Cine știe. Dumnezeu și încă cineva.

 Pentru că mai există însă, în afară de Dumnezeu, cineva care ne știe căcaturile, iar acesta este internetul. Mă rog, în mare spus internetul, grosier așa, foarte grosier, la fel de grosier cum ar fi să te duci costumat în ciclu la o bolnavă de cancer ovarian. Așa, iar o luai pe câmpii. Am văzut ieri pe instagram un video cu Joe Rogan care povestea că și-a aprins un cui, s-a relaxat și apoi și-a dat drumul pe gaura iepurelui, traducere literară adaptată a expresiei englezești to go down the rabbit hole, și a început să citească termenii și condițiile de utilizare a Tik Tokului. Vă traduc în paragraful următor ce spune domnul Rogan că a găsit în timpul excursiei în gaura iepurelui, lăudat fie Cel de Sus că există traducerile mot-a-mot. Unde Cel de Sus se află în noi care suntem jos. Deci, sus e jos și nimic nu mai contează. QED. Traducerea acum. Și pun întâi și textul în engleză, așa, de fensi. Ce vedeți subliniat sunt comentariile domnului Rogan:

“We collect certain information about the device you use to access the platform such as your ip adress, user region, this is really crazy, user agent, a mobile carrier, time zone settings, identifiers for advertising purposes, model of your device, the device system, network type, device IDs, your screen resolution and operating system, app and file names and types, so all your apps and all your file names, all things you have filed away on your phone, they have access to that, file names and types, key stroke patterns or rhythms, so they are monitoring your keystrokes, which means every fucking thing, so they know everything you type, battery state, audio settings and connected audio devices, where you login from multiple devices, we’ll be able to use your profile information to identify your activity across devices, we may also associate you with information collected from devices other than those you use.”

Pentru cei care nu știu să citească, acesta a fost textul în engleză: Am un sfat pentru dumneavostră, o recomandare: Nu vă panicați că nu știți să citiți, mai ales că acum, sincer, la câte porcării se scriu pe internet, cred că e mai sănătos să nu știi să citești.

 Traducere textului:

Colectăm anumite informații despre dispozitivul pe care îl utilizați pentru a accesa platforma, cum ar fi adresa IP, regiunea în care se găsește utilizatorul, treaba asta chiar e nebunească, agentul de utilizator, operatorul de telefonie mobilă, setările fusului orar, identificatorii în scopuri publicitare, modelul dispozitivului, sistemul dispozitivului, tipul de rețea, ID-urile dispozitivului, rezoluția ecranului și sistemul de operare, numele aplicațiilor și fișierelor și tipurile de aplicații și fișiere, deci toate astea, toate lucrurile pe care le-ați salvat pe telefon, au acces la asta, nume și tipuri de fișiere, modele de curse cheie sau ritmuri, deci sunt monitorizate intrările de la tastatura, ceea ce înseamnă fiecare lucru tastat, astfel încât să știe tot ce tastați, în plm, starea bateriei, setările audio și dispozitivele audio conectate,  în cazul în care vă conectați de pe mai multe dispozitive, vă vom putea folosi informațiile de profil pentru a vă identifica activitatea pe mai multe dispozitive, este posibil să vă asociem și cu informațiile colectate de pe alte dispozitive decât cele pe care le utilizați.

 Doamne, bine că n-am Tik Tok, că așa pot să mai am și eu un secret, că sigur pe Instagram și Facebook nu e la fel. Eu când vorbesc despre lucruri secrete, de exemplu, folosesc Whatsapp, că e criptat și nu mă știe nimeni, sigur că da. E evident că activitatea noastră pe celular e monitorizată. Nu o să mă apuc acum să comentez și analizez, mai ales că acum am auzit prima dată de keystrokes și mai ales că altundeva voiam să ajung. Unde voiam să ajung? La Sine, evident. Lol. 

Având impresia că nu ne știe nimeni, nu ne e rușine să tastăm orice pe telefon, nu ne e rușine să căutăm orice pe telefon, nu ne e rușine să stalkuim pe cineva, nu ne e rușine deloc de internet și ar fi superb și impecabil să nu ne mai fie nici rușine unora de alții. Gândiți-vă cum ar fi să se viruseze internetul și tot ce am căutat, tot ce am scris, toate mesajele pe care le-am trimis, toate mailurile ar deveni publice. Tot. Ce ați face? Cu ce v-ar fi rușine, dar mai ales, în fișierele cui v-ați băga nasul? Pentru că e un raport foarte interesant aici. Cu cât e mai mic numărul oamenilor în fișierele cărora ne-ai băga nasul cu e atât e mai mic și numărul lucrurilor cu care ne-ar rușine. Eu, recunosc, mai mult m-ar interesa posturile în care s-au filmat câțiva domni pe care îi apreciez din punct de vedere estetic.

 Oricum, cred că unul dintre efecte ar fi că s-ar dezincrimina drogurile, că n-ar fi locuri în închisori, ocazie cu care primarii ar putea să se costumeze în liniuțe sau muguri. Muguraș Dan și Emil Bong.  Stau așa și mă gândesc ce s-ar afla despre mine și ar fi, probabil, descrierea perfectă pe Tinder: Fiul lui Dumnezeu, pasionat de porn și ciorbe, uneori isteric. Dar ăsta nu mai e un secret. Atât pentru azi. Doamne ajută și Doamne ferește, vă sărut pe egalitatea care ne înfrățește. AdyTok.

Nota B365.ro: Deși ne spionează internetu’, mai tastăm încă puțin, ca să vă recomandăm următoarele:

Cookies