Clotilde Armand reziliază contractele companiilor rusești cu Primăria Sectorului 1. Sunt vizate parteneriatele cu Lukoil

02 mart. 2022
3948 Afișari
Clotilde Armand reziliază contractele companiilor rusești cu Primăria Sectorului 1. Sunt vizate parteneriatele cu Lukoil

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat, miercuri, că Primăria Sectorului 1 închide contractele cu companiile rusești. În consecință, administrația locală reziliază și nici nu mai prelungește parteneriatele cu acestea.

Este vorba, în principal, de contractele pe care le are Poliția Locală și ADP cu Lukoil, companie care asigură alimentarea cu benzină, au declarat surse oficiale pentru b365.ro.

„Reziliem (și nici nu mai prelungim) toate contractele Primăriei Sectorului 1 cu companiile rusești.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Măsuri pentru a nu fi finanțat indirect războiul

Autorităţile au cerut ca toate companiile care au capital rusesc să fie verificate, în aşa fel încât românii să nu finanţeze indirect războiul din Ucraina. Sute de contracte încheiate în România de instituții publice sunt cu compania rusească furnizoare de carburant, Lukoil.

Lukopil are nu mai puţin de 314 staţii de alimentare în România, iar instituții precum SRI, MApN sau IGSU ar avea partaneriate încheiate. Într-o declarație recentă, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode spunea că, în opinia sa, aceste contracte “trebuiesc sancţionate şi revizuite” în spiritul sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană și SUA.

Guvernul a trimis săptămâna trecută mediului privat cereri pentru un set de date, care la rândul lor să fie cerute și ulterior oferite de companii Guvernului, referitoare la stadiul relațiilor comerciale cu Federația Rusă, a informat Economica.net. Astfel, Ministerul Economiei vrea să știe cine și ce fel de contracte are cu companii din Federația Rusă, pe câți bani, și câți angajați sunt implicați în derularea acestor contracte.

 

Cookies