Clotilde Armand reacționează în urma incendiului de la blocul din Sectorul 1. Primarul a precizat că se vor face toate verificările privind legalitatea lucrărilor

12 sept. 2021
268 Afișari
Clotilde Armand reacționează în urma incendiului de la blocul din Sectorul 1. Primarul a precizat că se vor face toate verificările privind legalitatea lucrărilor
Clotilde Armand reacționează în urma incendiului de la blocul din Sectorul 1. Primarul a precizat că se vor face toate verificările privind legalitatea lucrărilor Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat sâmbătă seară că se vor efectua în regim de urgență toate verificările privind blocul de 12 etaje ce a ars violent în Sectorul 1, pe strada Parcului din zona Pajura.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a anunțat sâmbătă noapte pe pagina sa de Facebook că a dispus să se facă verificări de urgență în cazul blocului de 12 etaje din nordul Bucureștiului al cărui acoperiș a fost cuprins de flăcări odată cu lăsarea serii.

Se va verifica modul în care au fost emise autorizațiile de construcție, spune Clotilde Armand

Edilul sectorului 1 a anunțat că a cerut autorităților să facă toate verificările în materie de autorizație de construire pentru acest bloc de pe strada Parcului. Mai mult, Clotilde Armand a precizat că agenții Poliției Locale din divizia Ordine Publică au contribuit la stingerea focului, însă prin activități adiacente, preum acordarea de suport medical pentru echipajele ISU.

„În această seară s-a produs un incendiu cu degajări mari de fum la un bloc aflat în construcție în Sectorul 1.

Am dispus să se facă urgent toate verificările necesare în cazul proprietarului imobilului din strada Parcului nr. 20, privind modul în care au fost emise autorizațiile de construire. Polițiștii locali de la Ordine Publică au ajuns la locul incendiului și acordă suport echipajelor ISU, care au izolat perimetrul.”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, edilul a confirmat faptul că este vorba despre un imobil cu 12 etaje, că la ultimul nivel erau depozitate produse de tâmplărie și butoaie cu bitum (smoală) și că nu au existat victime, mai ales datorită faptului că acolo nu locuiesc persoane – blocul de apartamente este încă în lucru.

„Conform primelor informații, este vorba de un bloc cu 12 etaje, iar la ultimul nivel sunt depozitate butoaie cu smoală, și nu sunt victime. Blocul era în construcție și era nelocuit.”, a transmis edilul în încheierea postării.

Incendiul a fost atât de puternic încât fumul a fost văzut de aproape toți locuitorii din nordul orașului

Sâmbătă seară, erasa unui bloc de 12 etaje din nordul Bucureștiului, de pe Strada Parcului a fost cuprinsă de flăcări. Oamenii care locuiesc în apropiere au declarat că au fost auzite mai multe explozii din acea zonă. La fața locului s-au deplasat zeci de pompieri pentru a asigura neutralizarea flăcărilor mistuitoare, aceștia fiind asistați de două autoscări, mai ales că înălțimea la care se desfășoară incendiul îngreunează intervenția acestora.

Cookies