ÎN BUCUREȘTI

Clotilde Armand: raportul ANRSC confirmă că fosta administraţie a făcut plăţi în mod ilegal către Romprest

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, spune că raportul ANRSC confirmă că fosta administraţie a făcut plăţi în mod ilegal către Romprest.

Clotilde Armand citează dintr-un raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C) care arată că fosta administraţie a făcut plăţi către compania de salubrizare în mod ilegal.

„Concluziile spun un sigur lucru: fosta administraţie a efectuat plăţi către compania de salubrizare în mod ilegal! Da, da. Este ceea ce am spus şi am repetat eu în tot acest timp când compania în cauză a încercat să ne şantajeze lăsând gunoiul neridicat pe străzi şi a lansat o campanie mediatică de linşaj la adresa mea, în speranţa că vom continua să plătim facturi la suprapreţ şi emise nelegal. Concluziile raportului A.N.R.S.C. confirmă că modul în care am acţionat este unul just şi corect”, a anunţat, pe Facebook, Clotilde Armand.

Raportul este însoţit de mai multe măsuri pe care primăria trebuie să le respecte urgent. Astfel, autorităţile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării şi recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăţi către acest operator la alt tarif faţă de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local.

De asemenea, autorităţile vor proceda la eliminarea tarifului de staţionare a tuturor utilajelor din parcul auto şi vor adopta printr-un act adiţional reducerea duratei contractului la o perioadă de 18 ani.

Primăria Sectorului 1 a fost amendată

Primarul Clotilde Armand a mai dezvăluit faptul că Primăria a fost amendată din cauza plăţilor

„Tot ANRSC a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 30.000 de lei pentru că în perioada 2017-2019 a plătit către operatorul de salubrizare aceste sume de bani fără acordul Consiliului. Voi lua toate măsurile legale pentru ca acestă amendă să fie plătită din banii fostului primar, nu din banii cetăţenilor sectorului 1”, a precizat Armand.

Măsurile vor fi dezbătute, scrie AlephNews, în şedinţa de marţi a Consiliului Local.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button