Clotilde Armand promite: Vom deveni prima administrație locală care produce mai multă energie electrică decât consumă. Se vor instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din Sectorul 1

04 feb. 2022
218 Afișari
Clotilde Armand promite: Vom deveni prima administrație locală care produce mai multă energie electrică decât consumă. Se vor instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din Sectorul 1
Clotilde Armand promite: Vom deveni prima administrație locală care produce mai multă energie electrică decât consumă. Se vor instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din Sectorul 1 | Sursă foto: Facebook-Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 dorește că administrația locală a acestui sector să deveni prima din țară ce va produce mai multă energie electrică decât consumă. Proiectul va fi demarat anul acesta.

Panouri fotovoltaice pentru clădirile publice din Sectorul 1

Clotilde Armand, a anunțat printr-o postare pe Facebook, ca Primăria Sectorului 1 va deveni începând cu acest an producător de energie electrică. Se dorește montarea de panouri fotovoltaice pe toate clădirile pe care primăria le are în administrație. Este vorba despre 150 de clădiri publice: grădinițe, scoli, licee și sedii administrative. Acestea sunt racordate acum la rețelele naționale de distribuție de energie.

Primarul Sectorului 1 mai spune că în anii 2023 și 2024 capacitatea clădirilor de a produce energie electrică se va suplimenta până va ajunge la 21.000 de kWp. După această suplimentare, se estimează că energia produsă de panourile fotovoltaice amplasate pe clădirile publice ale Sectorului 1, va ajunge să depășească consumul.

Câtă energie electrică au consumat clădirile publice în anul 2020

Cele 150 de clădiri publice aflate în Sectorul 1 al Capitalei, au consumat în total, în 2020 mai multe de 9 milioane de kwh de energie electrică. S-a înregistrat de asemenea un consum de 28 de milioane de kwh de gaze naturale, conform celor spune de Clotilde Armand.

Costurile totale ce au fost înregistrate în anul 2020 doar pentru energia electrică s-au ridicat la aproape 11,5 milioane de lei. Anul acesta, cum a fost majorat costul la energia electrică la nivelul întregii țări, se așteaptă o creșterea a cestor costuri.

Costurilor pentru energia electrică și gazele naturale pun o presiune foarte mare pe bugetul local al Sectorului 1. Această inițiativă are rolul de a diminua această presiune și de a reduce cheltuielile care sunt din ce în ce mai mari.

 

 

 

 

Cookies