Clotilde Armand, prima reacție după deciziile împotriva sa: Șantajul Romprest-ului nu a mai funcţionat

10 iun. 2021
112 Afișari
Clotilde Armand, prima reacție după deciziile împotriva sa: Șantajul Romprest-ului nu a mai funcţionat

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a venit, joi seară, cu o reacție după ce Prefectura a refuzat să declare starea de alertă. Se pare că această măsură nu a mai fost acceptată după ce Romprest a ridicat gunoiul sub ameninţarea instituirii ei şi instituţiile statului nu au putut să constate necesitatea sa.

Anunțul lui Clotilde Armand

„Sub ameninţarea declarării stării de alertă, şantajul Romprest-ului nu a mai funcţionat, el a fost obligat să ridice gunoiul”, a declarat Clotilde Armand joi.

Soluție pentru deblocarea crizei gunoaielor din Sectorul 1

De asemenea, primarul a menţionat că specialiştii Primăriei Sectorului 1, ai Prefecturii Municipiului Bucureşti şi ai firmelor care sortează deşeurile au găsit soluţia pentru deblocarea crizei: plata directă de către Primăria Sectorului 1 a facturilor către firmele care sortează gunoiul, fără să mai fie nevoie de acordul Romprest. În termeni juridici, este vorba despre preluare de datorii şi nu despre cesiune de creanţe, a precizat autoritatea locală.

De la sfârşitul lunii mai şi chiar mai devreme, venim cu propunerea ca Primăria să preia aceste datorii şi să-i plătească direct pe sortatori şi sortatorii, la rândul lor, să plătească groapa de gunoi. Am făcut această propunere de multe ori către operatorul de salubritate, iar Romprest a refuzat sistematic. Echipele de jurişti de la Primărie, de la Prefectură şi de la sortatori au găsit o soluţie ca noi, Primăria, să putem prelua aceste datorii şi să-i plătim direct pe sortatori. Ideea este ca plata să nu mai treacă prin Romprest, care nu îi plăteşte pe sortatori

S1 nu mai depinde de Romprest

Clotilde Armanad a mai subliniat faptul că, prin această soluţie, Primăria Sectorului 1 nu va mai depinde de problema datoriilor dintre compania Romprest Service şi sortatori.

Deşi în cadrul facturilor emise de compania Romprest pentru colectarea deşeurilor sumele pentru sortare sunt explicite, operatorul de salubrizare nu a achitat mai departe banii către sortatori, menţionează autoritatea locală.

„După ce vom implementa această soluţie, suma din factura emisă de către Romprest pentru sortarea deşeurilor nu va mai fi plătită către operatorul de salubrizare, ci direct către sortatori”, a mai adăugat Clotilde Armand conform unui comunicat remis de Primăria Sectorului 1 joi.

Cookies