SMART CITY

Clotilde Armand pregăteşte o strategie privind necesarul de şcoli, grădiniţe şi creşe în sectorul 1

Am cerut un masterplan, adică am vrut să știu care este planul Primăriei pentru următorii trei-cinci, zece ani, ca să știm câte școli sunt necesare, câte licee, câte școli, grădinițe. De altfel, se pare că nu există un astfel de plan. O să revină Primăria ca să ne răspundă. Noi vom cere un plan sau îl vom construi, vrem să avem o viziune pe termen mediu și lung asupra nevoilor și a lucrurilor care trebuie făcute, nu o reacție punctuală pentru fiecare școală referitor la ce facem anul viitor„, a spus Clotilde Armand într-un mesaj video postat pe Facebook.

Ea a menționat că USB a solicitat o organigramă a Primăriei, pentru a afla câți dintre angajați se ocupă de problemele legate de învățământ, dar și un inventar tehnic, pentru a vedea dacă vreuna dintre clădirile care găzduiesc instituții de învățământ ar putea fi afectată de cutremur.

Am cerut, în sfârșit, gradul de ocupare a școlilor, pentru că sunt niște școli care mereu refuză copiii pentru că nu au locuri și sunt alte școli care pur și simplu sunt goale. Evident că acest lucru ține de competența echipei care gestionează școala respectivă, a corpului profesoral, dar noi vrem să știm acest lucru. Adică, de ce să închiriem spații suplimentare pentru unele școli, când altele sunt pur și simplu goale„, a mai spus ea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button