Clotilde Armand acuză PNL că a blocat proiecte, cot la cot cu PSD, printre care și parcarea de la Pasajul Basarab. Reacția liberalilor: Parcarea va avea acces gratuit

01 aug. 2022
1855 Afișari
Clotilde Armand acuză PNL că a blocat proiecte, cot la cot cu PSD, printre care și parcarea de la Pasajul Basarab. Reacția liberalilor: Parcarea va avea acces gratuit
Clotilde Armand: PNL a blocat, cot la cot cu PSD, toate proiectele de dezvoltare. Edilul va depune plângeri penale împotriva consilierilor | Sursă foto: Agerpres

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi acuză pe consilierii PNL și PSD că blochează în mod intenționat toate proiectele ce sunt în interesul comunității și care sunt propuse de primarii din USR, lucru infirmat de consilierul general Diana Mardarovici, purtătorul de cuvânt al consilierilor PNL.

UPDATE: Publicația de București b365.ro a solicitat PNL o reacție față de acuzația că liberalii votează cot la cot cu opoziția în Consiliul General (CGMB), pe cazul parcării de la Pasajul Basarab, care a stă închisă de peste 10 ani.

Clotilde Armand: consilierii PNL și PSD că blochează intenționat mai multe proiecte de dezvoltare

Clotilde Armand a relatat printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că în ședința Consiliului Local al Sectorului 1, ce a avut loc vineri, au fost respinse mai multe proiecte esențiale pentru comunitate.

PNL a blocat, cot la cot cu PSD, toate proiectele de dezvoltare ale comunității locale din Sectorul 1, a transmis edilul Sectorului 1.

În încercarea de a remedia această problemă și de a putea demara proiectele ce sunt în interesul cetățenilor, Clotilde Armand a anunțat că nu se va da bătută. Edilul a informat că va depune plângeri penale împotriva consilierilor locali, pentru abuz în serviciu.

Parcarea de sub Pasajul Basarab rămâne închisă

Clotilde Armand a transmis și o listă de proiecte care au fost blocate de către consilierii PNL și PSD. Iată care sunt acestea:

  • Criteriile de selecție a blocurilor pentru implementarea programului “Termoficare de la soare”,
  • Amplasarea, montarea și punerea în funcțiune a panouri fotovoltaice pe 10 școli și licee din Sectorul 1,
  • Achiziția și instalarea a 42 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice,
  • Preluarea unei părți din strada Jandarmeriei, necesară pentru modernizarea unitară a infrastructurii rutiere și a extinderii rețelelor de apă și canalizare din nordul Capitalei.

Astăzi, 1 august 2022, Clotilde Armand, a anunțat că PNL a votat împotriva deschiderii parcării aflate sub Pasajul Basarab. Edilul Sectorului 1 dorea ca aceasta să fie transformată în parcare de reședință.

Deși au promis că vor vota… Au blocat totul din nou. Fără motiv, fără argument.

Respectiva parcare a fost închisă de mai bine de 10 ani. Cu toate că, spune primarul Clotilde Armand, obținuse toate avizele necesare redeschiderii ei, PNL a votat împotrivă.

Acum, fac un apel la cetățeni și îi rog pe rezidenții din zonă podului Basarab care așteaptă de ani de zile să fie deschisă parcarea să vină alături de mine la următoarea ședință de la PMB ca să vadă cu ochii lor ipocrizia și cinismul consilierilor care ne blochează proiectele comunității, a transmis Clotilde Armand.

Consilierul general PNL Diana Mardarovici: PNL își dorește să o redea gratuit comunității, să fie exploatată din prima secundă

Consilierul general PNL Diana Mardarovici a precizat, pentru b365.ro, că poziția PNL nu diferă de cea a primarului Clotilde Armand, întrucât liberalii vor, de asemenea, ca parcarea de la Pasajul Basarab să fie gratuită. Diferită este instituția care să o gestioneze, respectiv Administrația străzilor, care să o transmită apoi la Compania de Parking, și nu Primăria Sectorului 1, așa cum solicitase primarul USR Clotilde Armand.

”Parcarea de la Pasajul Basarab, care aparține CGMB, este un activ al municipiului Bucuresti, iar PMB are un regulament de parcări integrat în București. De aceea vrem să avem în administrare și această parcare.

Cred că cea mai bună soluție este ca parcarea de la Pasajul Basarab să fie la Administrația străzilor, la fel cum este și parcarea de la Arena Națională, și să o oferim cetățenilor pentru a crea un obicei de folosință, iar apoi să o dăm în administrarea Companiei de parking.

Mă bucur ca s-a făcut receptia parcării, iar PNL își dorește să o redea gratuit comunității si sa fie exloatată din prima secundă. Acesta este motivul pentru care am votat împotriva trecerii parcării în administrarea Primăriei Sectorului 1.

Legat de o hotărâre care să deblocheze situația, astfel încât parcarea să fie dată în folosință:

”Suntem în CGMB în alianță PNL-USR-PMP, iar toti trebuie să ne punem de acord așa cum am facut-o și în cazul altor proiecte. Noi, împreună cu colegii de la USR am reușit să depășim astfel de situații, nu avem nevoie de terți”, a declarat purtătorul de cuvând al PNL Diana Mardarovici.

Parcarea de la Arena Națională, care are 1.300 de locuri, a fost transmisă din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în cea a Administraţiei Străzilor, în vederea întreţinerii şi exploatării, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat la sfârșitul lunii iunie de Consiliul General. Astfel, parcarea va putea fi folosită și de cetățenii din zonă, nu doar de cei care participă la evenimentele organizate pe stadion.

 

Cookies