Clotilde Armand o fi avut și zile mai bune. Voluntari merg și pe caniculă din ușă în ușă prin Sectorul 1 să strângă semnături pentru demiterea ei

02 aug. 2021
276 afișări
Clotilde Armand o fi avut și zile mai bune. Voluntari merg și pe caniculă din ușă în ușă prin Sectorul 1 să strângă semnături pentru demiterea ei
Clotilde Armand o fi avut și zile mai bune. Voluntari merg și pe caniculă din ușă în ușă prin Sectorul 1 să strângă semnături pentru demiterea ei sursa foto: capital.ro

Clotilde Armand este vizată în aceste zile de o amplă strângere de semnături pentru demiterea din funcția de primar al Sectorului 1. Voluntari se plimbă din ușă în ușă prin tot sectorul și strâng semnături într-o caniculă infernală. Dorința PSD de a o demite pare să fie extrem de mare, dacă oamenii se încumetă la astfel de acțiuni pe un cod portocaliu de caniculă în București.

PSD a început încă din weekend să strângă semnături, din ușă în ușă, pentru demiterea lui Clotilde Armand, primarul USR PLUS din Sectorul 1. Motivele invocate de social-democrați sunt mai multe.

De ce vrea PSD să o dea jos pe Clotilde Armand de la conducerea Primăriei Sectorului 1

În primul rând ar fi vorba de situația care tronează de luni de zile în zonă, cu munții de gunoaie și trotoarele pline de deșeuri după scandalul nesfârșit cu Romprest. Totuși, situația pare să se fi calmat în ultimele zile, după ce a apărut, în starea de alertă împusă în S1, încă o companie de salubrizare care preia gunoiul.

Ma multe despre asta găsești aici: Clotilde Armand face anunțul – Sectorul 1 are un nou contract de salubritate. Despre ce companie este vorba

De asemenea, nu a fost uitat nici scandalul din timpul alegerilor din Sectorul 1, fiind deschis chiar un dosar în această privință la SIIJ, dar pus pe pauză până la jumătatea lunii august (urmează să apară noi informații) prin care PSD acuză USR PLUS că ar fi pierdut de fapt alegerile în fața lui Dan Tudorache. Acesta ar fi al doilea motiv pentru care se încearcă debarcarea edilului din S1, lucru asumat de liderul partidului Marcel Ciolacu și chiar de fostul partid al lui Tăriceanu, ALDE.

Voluntarii au ieșit pe o căldură sufocantă să strângă semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

PSD a postat, sâmbătă, pe Facebook, imagini cu modul în care bucureștenii din Sectorul 1 au semnat pentru demiterea primarului Clotilde Armand, asta după ce voluntarii au ieșit să bată din ușă în ușă, chiar dacă afară erau peste 35 de grade. Totul a fost coordonat de PSD Sector 1. Vicepreședintele filialei, Alexandru Petrescu, a fost și el pe teren.

De câte semnături ar fi nevoie

Conform datelor, social democrații au nevoie de vreo 60.000 de semnături pentru demararea unui referendum în care edilul Clotilde Armand ar putea fi dat jos din scaunul de conducere al Sectorului 1. Practic, 60.000 de semnături nu garantează demiterea primarului, însă deschide această procedură legală. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile.

„La peste 35° C, românii din #sectorul1 “s-au răcorit” astăzi semnând pentru demiterea primarului USR-ist Clotilde Armand. Am fost, din nou, alături de echipele de voluntari, într-o campanie door-to-door, în zona de case de pe Șos. Chitilei și la blocurile din Bd. 1 Mai. Am vorbit cu foarte mulți locuitori revoltați de halul în care a ajuns să arate #capitalacapitalei.

De ce semnează oamenii?

Uitați-vă pe imaginile surprinse pe Str. Bacului, Str. Liniștei și multe altele, în această dimineață în #sectorul1!
Străzile laterale și trotuarele sunt pline de grămezi de gunoaie, trunchiuri de copac și crengi. Oamenii sunt profund nemulțumiți de debandada administrativă. Sectorul este neadministrat, spațiul urban este căzut în degradare.”, a explicat Alexandru Petrescu, vicepreședintele PSD Sector 1 alături de zeci de imagini reprezentative.

Conform liderului local, străzile laterale și trotuarele sunt pline de gunoaie, trunchiuri de copac și crengi, iar oamenii sunt nemulțumiți de neadministrarea sectorului și a spațiului urban căzut în degradare.

 

Cookies