Clotilde Armand nu se joacă. A tăiat sporul de antenă și investește banii în educaţie şi şcoli!

24 feb. 2021
529 afișări
Clotilde Armand nu se joacă. A tăiat sporul de antenă și investește banii în educaţie şi şcoli!

Clotilde Armand lasă aproape 100 de angajaţi de la ADP fără sporul de antenă, anunțând că banii vor fi direcţionaţi către investiţii în educaţie şi în infrastructura şcolară.

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, anunță că angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) vor pierde sporul de antenă, de 15% din venitul de bază, după ce vor fi mutați într-un alt sediu.

Aproape 100 de angajaţi de la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 vor fi mutaţi din imobilul de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 în Piaţa Mureş şi în clădirea din Şoseaua Odăi. Clotilde Armand susţine că în felul acesta nu va trebui să mai plătească sporurile de antenă.

Edilul spune că sporul de antenă de care beneficiau cei aproape 100 de angajaţi de la ADP va fi sistat, odată cu relocarea, mai ales că, după ce s-a documentat, a  aflat că în zonă nu sunt radiaţii.

Sporul de antenă. Verificări la toate instituțiile din subordinea Primăriei Sector 1

Armand a mai spus că a cerut tuturor instituțiilor din subordinea Primăriei Sector 1 să facă noi expertize de măsurare a radiațiilor din sediu cu ajutorul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru a vedea dacă se justifică existența acestui spor.

Angajații de la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1 vor fi relocați din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde va fi construită Școală Regală. Este vorba despre aproape 100 de angajați care vor fi mutați în Piața Mureș și în clădirea din Șoseaua Odăi.

Odată cu relocarea, sporul de antenă de care aceștia beneficiază în prezent va fi sistat, iar sumele respective vor fi direcționate către investiții în educație și în infrastructura școlară.

”Astăzi am aflat uluită că toți acești angajați beneficiau, încă din anul 2016, de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată, iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nicio problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale. Îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia urmând să fie investiți în educație și școli”, a declarat primarul Clotilde Armand.

 

Cookies