Clotilde Armand nu a reușit să rezilieze contractul cu Romprest. Consilierii PNL au boicotat ședința: Presupușii mei parteneri de coaliție, acuză edilul Sectorului 1

23 iul. 2021
266 Afișari
Clotilde Armand nu a reușit să rezilieze contractul cu Romprest. Consilierii PNL au boicotat ședința: Presupușii mei parteneri de coaliție, acuză edilul Sectorului 1
Clotilde Armand nu a reușit să rezilieze contractul cu Romprest. Consilierii PNL au boicotat ședința: Presupușii mei parteneri de coaliție, acuză edilul Sectorului 1 sursa foto: Facebook Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand a revenit vineri cu o reacție dură pe Facebook, după ce nu a reușit să rezilieze contractul cu Romprest, cu toate că organizase o ședință a Consiliului Local S1 în această privință. Se pare că cei care au boicotat ședința ar fi fost consilierii PNL, adică presupușii parteneri de coaliție ai USR PLUS.

Primarul Clotilde Armand spera ca astăzi să fie ziua în care Sectorul 1 reziliează contractul cu Romprest. Totuși, atât consilierii S1 din partea PNL, cât și Prefectul Capitalei, Alins Stoica, i-au spus că înțelegerea cu compania de salubrizare rămâne în picioare, chiar dacă de azi a intrat în vigoare starea de alertă din Sectorul 1 provocată de criza gunoaielor.

Consilierii PNL S1, luați la rost după ce au boicotat ședința

Totuși, consilierii PNL au fost luați la rost vineri, după ce au refuzat pur și simplu să participe la ședința convocată de urgență pentru rezilierea contractului cu firma de salubrizare Romprest, în frunte cu președintele PNL S1, Sebastian Burduja.

Mesajul lui Clotilde Armand pe Facebook, plin de reproșuri

”Presupușii mei parteneri de coaliție din primărie au un singur nume – USL PNL și PSD nu s-au prezentat astăzi la ședința de îndată a Consiliului Local. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului București în vederea promovării unei acțiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Prefectura București a aprobat vineri dimineață instituirea stării de alertă sanitară în Sectorul 1. Practic, cererea lui Armand a fost aprobată, însă rezilierea contractul cu Romprest nu va fi aprobată prea devreme, cel puțin astea sunt semnalele transmise atât de partenerii de coaliție, după cum îi numește Clotilde, cât și din partea prefectului Alin Stoica. Surprinzător este că Stoica vine din PLUS, dar totuși nu îi dă dreptate edilului din S1. Mai mult, consilierii PNL din S1 pare că țin de dinții cu contractul încheiat pe un sfert de veac cu Romprest, acest lucru fiind confirmat chiar de Burduja.

Facturile ar fi plătite la zi în S1, spune Clotilde Armand

”Facturile sunt plătite la zi și Compania Romprest continuă să ia ostatici cetățenii de bună credință care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL și PSD s-au înfrățit din nou și nu vor rezilierea contractului în Justiție. Nu asta ați cerut, stimați consilieri? De ce nu ați votat? Știu. Sunt prea mulți bani de pierdut… Zilele trecute a sosit raportul controlului efectuat de Ministerul Finanțelor care ne demonstrează cu subiect și predicat că Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro de la societatea Romprest. PNL și PSD nu vor să recuperăm banii. Dimpotrivă. Voi reveni cu acest punct pe ordinea de zi la fiecare ședință”, mai explică Armand în postarea de vineri de pe Facebook.

Nicușor Dan a vorbit și el despre problema gunoaielor din București

Nicuşor Dan a vorbit, vineri, într-o conferinţă, despre energia consumată în administrația locală pentru a stabiliza problema gropii de gunoi la care Bucureştiul să ducă gunoaiele în mod legal. Vorbind despre instituirea stării de alertă din Sectorul 1, edilul general spune că este vorba de fapt de o împărțire de atribuţii privind colectarea deşeurilor.

E o împărţire de atribuţii în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor. Există atribuţia primarului de sector privind colectarea şi selectarea, există atribuţia primarului general în ceea ce priveşte tratarea şi depozitarea. Am consumat foarte mult timp în discuţiile pentru a stabiliza problema în ceea ce mă priveşte, pe atribuţiile pe care eu le am. Am consumat foarte mult timp pentru a stabiliza problema gropii de gunoi la care Bucureştiul să ducă gunoaiele în mod legal. După cum ştiţi, Consiliul General săptămâna trecută a votat hotărârea de Consiliu pentru înfiinşarea acelei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, în urma acestei hotări trebuie sectoarele municipiului Bucureşti să dea hotărârile lor şi după aceea să mergem la Judecătorie să înfiinţăm asociaţia, astfel încât fiecare dintre noi să putem accesa bani europeni. Astea sunt atribuţiile mele pe deşeuri„, a explicat primarul general Nicușor Dan.

Prefectura aprobă starea de alertă sanitară, dar nu va rezilia contractul cu Romprest

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis, vineri, că și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 în privinţa neridicării deşeurilor, dar nu va închide contractul cu actuala companie de salubrizare.

Alin Stoica a atras atenția că actualul contract cu operatorul de salubritate nu va fi reziliat. Prefectul spune că Romprest face parte din soluție și trebuie să presteze, în continuare, serviciile care funcționează bine – ridicarea gunoiului de la adresele oamenilor.

Totuși, în cazul ridicării gunoiului de pe străzile Sectorului 1, „trebuie aduse capacități suplimentare” de la Romprest sau de la o altă firmă de salubritate, pentru a rezolva situația din prezent. Mai mult, se pare că starea de alertă nu se va prelungi, indiferent de cum se va modifica situația actuală

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut declararea stării de alertă pe o perioadă de o lună.

Cookies