Clotilde Armand: Modernizarea Pieţei Amzei, ‘proiect tipic’ pentru administraţia locală din S1

de:
21 apr. 2020
1 Afișari
Clotilde Armand: Modernizarea Pieţei Amzei, 'proiect tipic' pentru administraţia locală din S1

„Mai plătim o dată Piaţa Amzei, domnule primar?! 15 milioane de euro este valoarea licitaţiei pentru servicii de operare şi mentenanţă a Pieţei Agroalimentare Amzei, timp de 3 ani. Licitaţia a fost lansată de Administraţia Pieţelor Sector 1 pe portalul de achiziţii publice. Modernizarea Pieţei Amzei este un ‘proiect tipic’ pentru administraţia locală din Sectorul 1”, scrie europarlamentarul pe Facebook.

Clotilde Armand adăugă că la sfârşitul anului 2008 a început şantierul pentru modernizarea pieţei, lucrare în valoare totală de 11 milioane de euro încheiată în 2011.

„La vremea respectivă, primar era Andrei Chiliman, PNL şi vice-primar Daniel Tudorache, PSD. Devenit primar în 2016, acelaşi Daniel Tudorache constată că: ‘A fost prost făcută. De exemplu, parcarea subterană e cu lift, lift care nu funcţionează. Lumea nu vine… am încercat să o scot la licitaţie, să o folosească cineva. Nu se duce nimeni acolo. Maşinile trebuie coborâte în parcare cu un lift care nu funcţionează. Aşa a fost gândită, ceea ce e o mare prostie. Cred că a funcţionat maximum o lună – două’. Concluzie: Stăm aproape de 10 ani cu o clădire goală în plin centru şi cu o parcare subterană nefolosită şi primarul PSD vrea să mai plătim acum 15 milioane de euro. Ca şi cum cetăţenii din Sectorul 1 îşi pot permite să achite 14.000 de euro pe zi ca să funcţioneze Piaţa Amzei, după ce au plătit 11 milioane ca să o modernizeze”, a adăugat Armand.

Administraţia Pieţelor Sector 1 a anunţat pe SICAP licitaţie pentru servicii de operare şi mentenanţă a Pieţei Agroalimentare Amzei, pe o durată de trei ani, la o valoare estimată de 73.773.332 lei.

Obiectivele procedurii sunt: punerea în funcţiune şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare a pieţei, asigurarea unor servicii de calitate la standarde europene, adaptabilitatea la cerinţele comunităţii locale; asigurarea accesibilităţii şi nediscriminării, a transparenţei; respectarea principiilor economiei de piaţă; asigurarea mediului concurenţial; respectarea parametrilor legali cu privire la igiena şi sănătatea publică.

În cadrul concesiunii, operatorul economic va desfăşura următoarele activităţi: reparaţii capitale pentru asigurarea funcţionarii la parametrii normali; obţinerea autorizaţiilor necesare; servicii de administrare, gestionare şi mentenanţă a activelor publice existente în piaţă; amenajarea spaţiilor şi dotarea cu mobilier specific; întreţinerea spaţiilor; servicii de asigurare şi menţinere a curăţeniei în perimetrul pieţei; servicii de întreţinere şi reparare a instalaţiilor de apă şi canalizare, energie electrică, reparaţii şi întreţineri curente ale imobilului. Valoarea minimă a redevenţei este de 17.000 de euro.

Cookies