Clotilde Armand mai încearcă o dată să-l facă pe Nicușor Dan să-i dea Parcul Herăstrău: “La început, partea sudică”

06 oct. 2021
137 Afișari
Clotilde Armand mai încearcă o dată să-l facă pe Nicușor Dan să-i dea Parcul Herăstrău: “La început, partea sudică”
Clotilde Armand mai încearcă o dată să-l facă pe Nicușor Dan să-i dea Parcul Herăstrău: “La început, partea sudică”

Refuzată în urmă cu o lună ca Parcurile Herăstrău și Cișmigiu să fie transferate la Sectorul 1, Clotilde Armand revine cu o nouă cerere către primarul general Nicușor Dan.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand solicită acum ca partea sudică a Parcului Herăstrău, cea fără restaurante și ”interese economice”, să fie trecută, pentru început, la Primăria Sectorului 1. În prezent, de întreținerea cele două mari parcuri ale Capitalei, Herăstrău și Cișmigiu, se ocupă Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a PMB, a cărei conducere a fost preluată interimar de însuși primarul Nicușor Dan.

Clotilde Armand a afirmat că speră să ajungă, în cele din urmă, la un compromis cu Nicușor Dan pentru că Sectorul 1 nu a cerut să facă investiții în tot parcul. „La început mă gândesc la o parte din acest parc, unde nu sunt aceste restaurante, unde nu există niciun interes comercial. Este partea mai sudică a parcului și cred că acolo vom reuși, și sper că domnul primar ne va susține și vom reuși să facem investițiile de care avem nevoie. Este vorba de tot ce este partea vegetală, care are nevoie de investiții. Fără investiții, un parc moare pur și simplu.”, a declarat primarul Sectorului 1 într-un interviu pentru ProTv.

Discuțiile private purtate de Clotilde Armand cu Nicușor Dan pentru a prelua Parcul Herăstrău

Încrederea lui Clotilde Armand că va reuși să-l convingă pe primarul general este dată de faptul că acesta i-a dat acceptul, în particular. Cu toate acestea, o lună mai târziu, public, după votul din Consiliul Local din S1, abordarea lui Nicușor Dan a fost că preferă deocamdată să nu aibă această colaborare.

”Eu cred că vom reuși să ajungem la un compromis. Nu am cerut să fac investiții în tot Parcul Herăstrău”, a menționat edilul Sectorului 1.

Ea a invocat și un acord cu Nicușor Dan în care acesta i-a spus „clar” că el nu are fonduri suficiente pentru a repara aceste parcuri. „Eu am fonduri suficiente pe partea de investiții, pentru tot ce este funcționare, salarii, mașini de ridicat, am nevoie de rectificare bugetară. Dar pe partea de investiții am niște…”, a fost ideea pe care primarul Sectorului 1 nu a mai dus-o la capăt.

Refuzul inițial al primarului Nicușor Dan de a transfera parcurile la Primăria Sectorului 1

Parcurile Cișmigiu și Herăstrău au rămas la Primăria Capitalei, după ce Nicușor Dan a refuzat cererea de transfer spre administrare făcută de Clotilde Armand.

„Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său şi nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”, a transmis, la începutul lunii septembrie, Primarul General, citat de news.ro.

Cererea lui Clotilde Armand se baza pe votul Consiliului Local al Sectorului 1 care adoptase proiectul care prevedea trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău şi a Parcului Istoric Cişmigiu.

Recomandăm și

Cookies