Clotilde Armand: „Lucrăm intens la reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 1”. Câte blocuri mai sunt pe lista neagră a frigului

18 oct. 2022
668 Afișari
Clotilde Armand:
Reabilitare termică a unor blocuri din Sectorul 1 | Sursa Foto: Clotilde Armand on FB

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, anunță pe Facebook astăzi, 18 octombrie 2022, că administrația „lucrează intens” la reabilitarea termică a blocurilor, „pentru creșterea performanței energetice a acestora”:

În acest an, am finalizat deja lucrările de anvelopare la 14 imobile, iar la alte 25 de blocuri lucrările se află în diferite stadii de execuție. Mai avem 96 de blocuri care pot fi incluse în acest program și terminăm de reabilitat termic toate blocurile din Sectorul 1.

Clotilde Armand se plânge din nou de relația cu Consiliul Local al S1

Așadar, în tot anul 2022 – care se apropie, practic, de final – au fost anvelopate 14 blocuri, se lucrează la alte 25 – așadar, un total de 39 de blocuri –  și mai sunt de reabilitat termic alte 96. Încă de aproape trei ori pe atât.

reabilitare-termică-blocuri-sectorul11
În 2022, în Sectorul 1 au fost anvelopate 14 blocuri, se lucrează la alte 25 | Sursa foto: Clotilde Armand
Reabilitare termică în Sectorul 1 al Capitalei
Încă 96 de blocuri din Sectorul 1 au nevoie de reabilitare termică | Sursa foto: Clotilde Armand

Cum iarna care vine se anunță extrem de complicată din perspectivă energetică, primarul Sectorului 1  vorbește despre „măsuri concrete” pentru la „problemele fără precedent” cu care ne confruntăm în acest domeniu, cum ar fi instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri publice:

Astfel, pe lângă reabilitarea termică a blocurilor, am inițiat alte măsuri pe termen scurt și mediu de atenuare a efectelor crizei prețurilor energiei la nivelul administrației locale și de reducere a impactului financiar și social al crizei energetice prin scăderea consumului de energie termică. Totul din surse regenerabile. Vorbim despre instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri publice, despre Programul ”Termoficare de la soare” care presupune instalarea de sisteme modulare compuse din panouri fotovoltaice și pompe de căldură sau despre montarea de stații de încărcare pentru mașini electrice pe domeniul public.

Clotilde Armand se plânge însă că  toate aceste programeau fost respinse de mai multe ori de către consilierii locali.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies