Clotilde Armand l-a sunat pe ministrul Educației: PSD şi afacerişti apropiaţi de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireşarii

09 iul. 2021
322 Afișari
Clotilde Armand l-a sunat pe ministrul Educației: PSD şi afacerişti apropiaţi de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireşarii

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, l-a sunat recent pe ministrul Educației pentru un spațiu care ține de acesta, o fostă bază sportivă, acuzând că PSD şi afacerişti apropiaţi de Liviu Dragnea, fostul lider social-democrat, aflat acum la închisoare, vor să pună mâna pe Baza Cireşarii.

Clotilde Armand, edilul S1, a transmis recent un lung mesaj pe Facebook, în care acuză faptul că PSD vrea să pună mâna pe Baza Sportivă Cireşarii, aflată într-o fază avansată de degradare de ani de zile. Se pare că aceasta nu poate fi folosită, chiar dacă există puține locuri în sector în care copiii şi tinerii pot face mişcare în aer liber.

Clotilde Armand l-ar fi sunat pe ministrul Educației

Primarul Sectorului 1 a spus joi că l-a sunat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, rugându-l să  blocheze deciziile Consiliului de Administraţie de la Baza Cireşarii, lucru pe care l-a acceptat.

Potrivit edilului, mai mulţi primari au încercat să treacă în administrarea Primăriei Sectorului 1 complexul deţinut de Ministerul Educaţiei, dar nu au reușit.

„Toţi s-au izbit de ceva. Se numeşte PSD. Da, toţi cei care au refuzat să predea această bază au fost miniştri PSD. Nume grele precum: Ecaterina Andronescu, Liviu Pop, Mihnea Costoiu şi chiar Liviu Dragnea (există un act de la Ministerul Dezvoltării din epoca Dragnea care spune că nu se poate preda această bază către primărie)”, a transmis Clotilde Armand, pe Facebook.

Anul trecut ar fi trebuit să preia baza

Clotilde Armand mai spune că anul trecut s-ar fi înţeles cu reprezentanţii ministerului în ceea ce priveşte preluarea bazei Cireșarii, însă în ciuda solicitărilor şi a demersurilor făcute de Primărie, a apărut „un binevoitor care vrea să sponsorizeze Baza Sportivă Cireşarii”.

Legături neștiute cu Dragnea

„Am fost curioasă să aflu cine este. Şi ce să vezi? Respectivul are legături cu afacerea Tel Drum şi ferma Periş, cel care ducea datoriile PSD în Cipru. Iată faptele: Societatea Eadoris Romania a fost reprezentată astăzi în Consiliul de Administraţie al bazei „Cireşarii” de Laurenţiu Claudiu Barbu. Îl ştiţi din presă, după ce a fost audiat de procurori în legătură cu relaţiile de afaceri pe care le-a avut cu Tel Drum.

Acesta a fost subiectul unor dezvăluiri jurnalistice privind dispariţia a 21.500 de porci din rezerva de stat şi falimentul Romsuintest Periş, de care au profitat firmele din anturajul lui Liviu Dragnea. În 2010, după ce Liviu Dragnea a fost numit secretar general al PSD, Laurenţiu Claudiu Barbu a ajutat PSD să scape de o datorie de patru milioane de lei pe care a mutat-o în Cipru şi la o firmă din Dâmboviţa. Acest domn a vrut să sponsorizeze fără niciun fundament Baza Sportivă Cireşarii”, a mai explicat primarul Clotilde Armand.

Ce i-a transmis Sorin Cîmpeanu

Primarul Sectorului 1 a mai povestit, în lungul mesaj, faptul că l-a sunat pe ministrul Educaţiei şi acesta ar fi acceptat să blocheze deciziile Consiliului de Administraţie de la Baza Cireşarii.

„Imediat ce am aflat aceste informaţii l-am sunat pe ministrul Educaţiei să-l avertizez despre situaţie. Am primit promisiunea acestuia că nu validează nici o decizie luată astăzi de CA Cireşarii privind propunerea de sponsorizare făcută de această firmă şi este de acord cu mine. De asemenea, am stabilit împreună o întâlnire săptămâna viitoare să lămurim pentru totdeauna cum poate prelua Primăria Sectorului 1 şi redeschide cât mai repede Baza Sportivă Cireşarii”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Edilul Sectorului 1 promite că va redeschide acest parc şi va pune capăt intereselor imobiliare.

Nimeni nu a reușit să treaca baza la Primăria Sectorului 1

În data de 26 ianuarie 2016, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat un proiect de hotărâre prin care cerea Guvernului trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a Bazei Sportive Cireşarii.

„Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a solicitat iniţierea unui proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvern de a emite o hotărâre pentru transmiterea din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în domeniul public al Municipiului Bucureşti a Clubului Copiilor sector 1 – Baza Sportivă Cireşarii. Din solicitarea Clubului Sportiv Municipal reiese că lipsa unei baze sportive reprezintă o mare problemă a acestei instituţii, iar posibilitatea de a construi o bază sportivă pe locaţia actuală a Bazei Sportive Cireşarii reprezintă o oportunitate a acesteia”, stătea scri în expunerea de motive a proiectului.

De asemenea, în iunie 2016, Primăria Sectorului 1 reproşa Ministerului Educaţiei că „ţine închis” Parcul Cireşarii.

„În ciuda nenumăratelor eforturi ale administraţiei locale de a-l prelua în administrare, Ministerul Educaţiei a refuzat, preferând în mod inexplicabil să ţină închisă această importantă bază sportivă a Capitalei.

Astfel, în loc să fie reabilitat de către Primăria Sectorului 1 şi redat circuitului sportiv, Parcul Cireşarii este ţinut închis, neputând fi utilizat de către bucureştenii pasionaţi de mişcare şi sport în aer liber”, preciza atunci Primăria S1, într-un comunicat.

Cookies