Clotilde Armand în „Războiul Gunoaielor!” Intervine și Poliția Locală, iar Primăria S1 își va face propria companie de salubritate

09 dec. 2020
118 Afișari
Clotilde Armand în

Clotilde Armand pare să nu renunțe la Războiul Gunoaielor o ceartă cu firma de salubrizare care face ca Sectorul 1, cel mai bogat sector al Capitalei, să fie îngropat în mormane de gunoaie. Edilul Sectorului 1 a organizat recent întâlniri cu primarii de sectoare prieteni, primarul Ciucu, de la Sectorul 6 și Radu Mihaiu de la 2, unde a discutat și problema gunoaielor din București. Mai mult, Coltilde promite că ar putea înfința propria companie de salubritate a sectorului și care a amenințat că Poliția Locală va începe o serie de investigații după o sesizare.

Primăria Sectorului 1 al Capitalei a anunțat recent că Poliţia Locală face verificări în permanenţă pentru a identifica persoanele care depozitează ilegal deşeuri pe străzi, trotuare şi spaţii verzi, atrăgând atenţia că amenzile pentru aceste fapte sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Prestatorul serviciului de salubritate nu a mai ridicat, în ultimele săptămâni, deşeurile de pe domeniul public deoarece nu a mai fost plătit din luna iunie, iar restanţele se ridică la 100 de milioane de lei, spun reprezentanţii Primăriei.

„Cât de curând posibil, vom implementa soluţii în interesul comunităţii locale, inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să fie controlată de Consiliul Local. Săptămâna aceasta vom pune în dezbatere publică un proiect de hotărâre de consiliu care presupune tarife mai mici pentru agenţii economici”, a afirmat primarul Clotilde Armand.

Discuții cu primarii din Sectoarele 2 și 3 

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a anunţat că a avut marţi o întâlnire cu edilul Sectorului 1 Clotilde Armand şi cel a Sectorului 6 Ciprian Ciucu pentru a discuta despre problema gunoiului în Capitală. El a adăugat că „Sortarea şi reciclarea sunt capitole la care s-a eşuat total în mandatul trecut”, însă împreună au găsit câteva variante, dintre care unele foarte promiţătoare.

„Dreapta Unită continuă şi după alegeri. Azi m-am întâlnit cu Clotilde Armand şi cu Ciprian Ciucu. Am abordat împreună problema gunoiului. Avem nevoie de soluţii comune pentru a fi eficienţi şi economi. Sortarea şi reciclarea sunt capitole la care s-a eşuat total în mandatul trecut. Bucureşti a rămas mult în urmă pe tema salubrizării, iar Firea a aruncat acest cartof fierbinte la nivelul sectoarelor”, a scris Radu Mihaiu marţi pe Facebook.

Acesta a adăugat că întâlnirile între primarii de sectoare vor fi o practică uzuală.

„Am găsit câteva variante, dintre care unele foarte promiţătoare. Rămâne să punem experţii la treabă să lămurească detaliile. Aceste întâlniri vor fi o practică uzuală. E important să ne sincronizăm şi să ne unim eforturile pentru a mişca şi proiectele mari, multisectoriale. Bucureştiul nu mai poate fi un balaur cu 7 capete”, a completat Mihaiu.

Cookies