Clotilde Armand, în culmea fericirii! Sute de amenzi date în Sectorul 1 șoferilor care nu au respectat regulile

13 apr. 2021
271 Afișari
Clotilde Armand, în culmea fericirii! Sute de amenzi date în Sectorul 1 șoferilor care nu au respectat regulile

Poliţia Locală Sector 1 a dat amenzi de peste 55.000 de lei, săptămâna trecută, conducătorilor auto care au staţionat neregulamentar pe trecerile de pietoni, în staţiile de transport în comun, pe trotuar sau în locurile destinate persoanelor cu handicap, a anunţat marţi primarul Clotilde Armand.

„Poliţia Locală Sector 1 a dat 192 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 55.390 lei, în perioada 5 – 11 aprilie, conducătorilor auto care au oprit/ staţionat neregulamentar pe trecerile de pietoni, staţiile de transport în comun, trotuar sau locurile destinate persoanelor cu handicap.

Staţionarea sau oprirea autovehiculelor în staţiile de transport în comun, pe liniile de tramvai sau în dreptul trecerilor pentru pietoni perturbă traficul, pot să cauzeze ambuteiaje rutiere, iar pietonii sunt nevoiţi, de cele mai multe ori, să ocolească şi să traverseze neregulamentar”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Anunțul Poliției Locale Sector 1 după valul de amenzi

Conducătorii auto care staţionează neregulamentar în dreptul trecerilor pentru pietoni, în staţiile de transport în comun, pe liniile de tramvai sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap sunt sancţionaţi de Poliţia Locală pentru încălcarea legislaţiei rutiere.

În cursul săptămânii trecute, 05-11 aprilie 2021, poliţiştii locali au aplicat 192 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 55.390 lei şoferilor care au ales să nu respecte regulile de circulaţie rutieră şi care au cauzat disconfort celorlalţi participanţi la trafic.

Staţionarea sau oprirea autovehiculelor în staţiile de transport în comun, pe liniile de tramvai sau în dreptul trecerilor pentru pietoni perturbă traficul, pot să cauzeze ambuteiaje rutiere, iar pietonii sunt nevoiţi, de cele mai multe ori să ocolească şi să traverseze neregulamentar.

Poliţiştii locali acţionează în permanenţă în vederea fluidizării traficului rutier, dar şi a depistării şi sancţionării contravenţionale a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere prevăzute de O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice republicată, dar şi de Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap republicată.

Cookies