Clotilde Armand îi răspunde lui Nicușor Dan după ce acesta s-a opus cedării parcurilor Herăstrău și Cișmigiu către Primăria S1. „Este puțin absurd să aflu din presă asta”

11 sept. 2021
138 afișări
Clotilde Armand îi răspunde lui Nicușor Dan după ce acesta s-a opus cedării parcurilor Herăstrău și Cișmigiu către Primăria S1. „Este puțin absurd să aflu din presă asta”
Clotilde Armand îi răspunde lui Nicușor Dan după ce acesta s-a opus cedării parcurilor Herăstrău și Cișmigiu către Primăria S1. „Este puțin absurd să aflu din presă asta”. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand s-a declarat nemulțumită de refuzul primarului Capitalei, Nicușor Dan, care s-a opus cedării parcurilor Herăstrău și Cișmigiu către primăria S1. Mai mult, Armand susține că edilul ar fi fost de acord cu cedarea parcurilor în urmă cu câteva luni, și condamnă lipsa de comunicare a lui Nicușor Dan.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, i-a răspuns primarului Capitalei, Nicușor Dan, după ce acesta a declarat că nu ia în calcul cedarea parcurilor Herăstrău și Cișmigiu către primăria S1.

Clotilde Armand spune că a aflat decizia lui Nicușor Dan din presă

Primarul Sectorului 1 a realizat o postare pe pagina personală de Facebook în care condamnă declarațiile Primarului Capitalei, dar și modul în care aceasta a aflat refuzul lui Nicușor Dan – din presă – în condițiile în care cei doi ar fi avut o întâlnire în urmă cu câteva luni, când Armand spune că aceștia au convenit ca aceste parcuri să fie preluate de Primăria Sectorului 1. Mai mult, Clotilde Armand susține că Nicușor Dan a venit cu această inițiativă.

„Am aflat și eu din presă că dl. primar general a declarat că nu se pune problema ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Herăstrău și Cișmigiu… iar Primăria Sector 1 ar avea o datorie de 19 milioane lei către Primăria Municipiului București.

Recunosc că este puțin absurd să aflu din presă asta. Dl. primar are numărul meu de telefon și m-ar fi putut contacta să mă anunțe înainte. În condițiile în care am avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu dl. primar general unde am discutat și am convenit la inițiativa lui să preluăm noi parcurile Cișmigiu și Herăstrău pentru a putea face investiții. N-am fi pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliu Local de ieri acest proiect dacă n-am fi avut acordul d-lui primar.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Armand susține că va înainta o nouă cerere către PMB

Primarul Sectorului 1 a declarat că va înainta o nouă cerere către Primăria Muncipiului București în vederea preluării în administrare a celorlalte parcuri din Sectorul 1 administrate de ALPAB în acest moment.

„Sper ca situația dezastruoasă a parcurilor Herăstrău și Cișmigiu să se rezolve urgent. Voi înainta către Primăria Municipiului București o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în administrarea ALPAB.”, a adăugat Armand.

În încheiere, Clotilde Armand a adăugat că primăria sa a achitat datoria față de Primăria Capitalei.

„De asemenea, îl anunț pe dl. primar general că Primăria Sectorului 1 și-a plătit datoria față de Primăria Capitalei și îl rog să nu mai dezinformeze opinia publică.”, a subliniat primarul Sectorului 1.

Ce declarase Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei declarase că primarul Sectorului 1 are mai multe probleme pe care trebuie să le rezolve în sectorul pe care-l conduce. Pe deasupra, Primăria Sectorului 1 nici nu și-ar permite să preia cele două parcuri din București deoarece în acest moment nu are capacitatea financiară, a spus Nicușor Dan.

Mai mult primarul Capitalei a subliniat că, în prezent, primăria condusă de Clotilde Armand are către Primăria Municipiului București o datorie în valoare de 19 milioane de lei.

Cookies