ARHIVA B365

Clotilde Armand îi răspunde Gabrielei Firea: „Este ca un banc la Radio Erevan”

„Bună seara! Doamna Gabriela Firea și PSD ne poartă de grijă. Ne acuză că folosim minciuni și dezinformări. Ca membră în partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea știe desigur din proprie experiență ce înseamnă falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai că nu Nicușor Dan ci Dragnea a încălcat legea.

Că tot veni vorba despre dezinformare; vreau să-i reamintesc doamnei Firea că în timp ce 12.000 de români stăteau la coadă la Londra în 2014, ea a transmis că sunt „secţii goale în diaspora”. Doamna Firea, aveți demnitatea măcar acum să vă cereți scuze pentru că ați dezinformat fără scrupule poporul român? Vă cereți scuze pentru declarația șefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuiește pe românii din străinătate cu niște fantome? Pentru că singura fantomă pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid.„, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Armand a mai declarat  că a cerut renumărarea voturilor din 18 secţii pentru clarificarea lucrurilor, afirmând că, dacă rezultatul nu îi va fi favorabil, nu este decisă dacă va prelua mandatul de consilier local sau pe cel de consilier general.

Când ne uităm la ce s-a întâmplat în secţiile de votare unde am avut un reprezentant este un anumit tipar. Acest tipar nu s-a întâlnit în secţiile unde nu am avut reprezentant. (…) Eu, perzsonal, cred că e foarte important să lămurim aceste lucruri, pentru că e un proces democratic. Chiar dacă se dovedeşte că a câştigat PSD, e bine să nu fie o pată, să fie totul clarificat. Şi în Franţa s-ar fi cerut acest lucru. În niciun caz nu vreau să arunc o lumină negativă asupra României, este complet împotriva lucrurilor pe care vreau să le fac eu, fiindcă eu vreau să dau o imagine extrem de bună României„, a afirmat Clotilde Armand într-o conferinţă de presă convocată în faţa Ateneului Român, relatează Mediafax.

CITEŞT ŞI Dan Tudorache îi dă replica lui Nicuşor Dan: USB nu va câştiga niciodată în Sectorul 1

Ea a mai spus că nu este decisă dacă va alege mandatul de consilier general sau pe cel de consilier local dacă rezultatul votului la Primăria Sectorului 1 nu îi va fi favorabil, răspunsul urmând să-l dea după o discuţie cu Nicuşor Dan.

„Nu ştim dacă am fost aleasă primar la Sectorul 1. Dar ştim că am fost aleasă consilier general, că am fost numărul 2 pe listă, dar şi consilier la Consiliul Local. evident, nu pot să cumulez cele două funcţii. Nu pot să spun acum pe care o voi alege. Probabil că Nicuşor Dan îmi va cere să fiu la Consiliul General„, a punctat Armand.

„Nu ne oprim aici. Nu am primit răspuns de la Biroul Electoral dacă întâmpinarea noastră a fost acceptată sau nu, dar e important să îmi continui meseria. Eu am nişte competenţe pe care le pun la dispoziţia României. Este foarte important să fac acest lucru”, a adăugat Clotilde Armand.

Ea a mai spus că nu va abandona lupta politică alături de USB, dar a precizat că nu vizează un post de deputat sau senator.

„E foarte prematur să vorbim de acest lucru. Eu, personal, sunt o persoană care e mai interesată sau mai indicată pentru poziţii executive, nu pe partea legislativă. Nu este un post, un rol, o contribuţie care mi s-ar potrivi. Eu ştiu să acţionez, să dirijez, să poun în mişcare nişte organizaţii mari. La asta mă pricep, nu să fac legi, chiar dacă am o opinie”, a explicat Clotilde Armand.

Ea a catalogat experienţa din campania electorală ca fiind „foarte pozitivă”. „Evident că am învăţat foarte mult. Până acum ştiam să luptăm împotriva instituţiilor de stat care nu respectau legea, care făceau abuzuri. Să fim un partid şi să participăm la alegeri e o experienţă nouă. Am învăţat foarte mult. Am primit foarte multă energie pozitivă de la oameni. Eu simt că societatea civilă s-as trezit şi că ne încurajează”, a concluzionat Armand.

Într-o postare pe Facebook, ea i-a răspuns social-democratei Gabriela Firea.

”Doamna Gabriela Firea şi PSD ne poartă de grijă. Ne acuză că folosim minciuni şi dezinformări. Ca membră în partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea ştie desigur din proprie experienţă ce înseamnă falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai că nu Nicuşor Dan, ci Dragnea a încălcat legea. Că tot veni vorba despre dezinformare; vreau să-i reamintesc doamnei Firea că în timp ce 12.000 de români stăteau la coadă la Londra în 2014, ea a transmis că sunt „secţii goale în diaspora”. Doamna Firea, aveţi demnitatea măcar acum să vă cereţi scuze pentru că aţi dezinformat fără scrupule poporul român? Vă cereţi scuze pentru declaraţia şefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuieşte pe românii din străinătate cu nişte fantome? Pentru că singura fantomă pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid”, a scris ea.

Gabriela Firea a declarat, marţi, referitor la cererea depusă de USB pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1, că o pierdere trebuie tratată cu fair play şi că toate partidele au semnat procesele verbale, adăugând că USB a încălcat legea electorală chiar în ziua votului.

„Cred că a veni cu astfel de informaţii nu este corect şi nu este un început bun în politică”, a mai spus ea. Social-democrata a mai susţinut că toate partidele au semnat procesele verbale şi, dacă ar fi fost nereguli la vot, cel mai probabil PNL sau celalate formaţiuni ar fi contestat alegerile din Sectorul 1. „Nu cred că ne bănuiţi de legături primejdioase cu aceste partide”, a mai spus Firea. În acest context, ea a susţinut că poate prezenta dovezi că de fapt USB este singura formaţiune care a încălcat legea electorală chiar în ziua votului, prin mesajele din mediul online.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button