Clotilde Armand face apel la consilierii locali din Sectorul 1 să o mandateze pentru rezilierea în justiție a contractului cu Romprest

27 iul. 2021
102 Afișari
Clotilde Armand face apel la consilierii locali din Sectorul 1 să o mandateze pentru rezilierea în justiție a contractului cu Romprest
Primarul Clotilde Armand face apel la consilierii locali din Sectorul 1 să o mandateze pentru rezilierea în justiție a contractului cu Romprest

Primarul Clotilde Armand face apel la consilierii locali din Sectorul 1 să o mandateze pentru rezilierea în justiție a contractului cu Romprest, susținând că dacă nu fac acest lucru înseamnă că le place gunoiul de pe străzi.

Clotilde Armand face apel la consilierii locali din Sectorul 1 să o mandateze pentru rezilierea în justiție a contractului cu Romprest. Apelul primarului a fost făcut marți cu puțin timp înainte de începerea ședinței de urgență Consiliului Local.

Edilul le-a cerut consilierilor să se prezinte la ședință pentru a o mandata în ”războiul”cu Romprest, chiar dacă grupul de consilieri liberali se opun pe motiv că hotărârea de consiliu cerută de Clotilde Armand este ilegală. Aceștia  pledează, în schimb, pentru negocieri cu Romprest.

Deoarece contractul dintre Primăria Sector 1 și Romprest a fost încheiat pe vremea unui fost primar, Andrei Chiliman, de la PNL, Clotilde Armand nu se poate prezenta în instanță pentru a cere rezilierea contractului fără mandat de la consilierii locali.

Clotilde Armand  spune că vrea să fie mandatată să ceară rezilierea contractului în justiție, pentru a obține și cele 50 de milioane de euro pe care firma le datorează primăriei.

La ultima convocare a CL Sector 1, consilierii PNL  și PSD nu s-au prezentat,iar edilul le spune că acum a dovedit că fără această mandatare nu poate merge în instanță.

”Judecătorii au spus că trebuie să cer această mandatare. Fără asta nu pot să cer asta în justiție”, a spus Clotilde Armand.

Primarul a precizat că, dacă nu vin, consilierii arată că le place gunoiul, spunând că fără votul acestora, care sunt parte în acest contract, nu va putea să ceară banii înapoi.

”Fac un apel la toți consilierii să se arate responsabili și să spună NU gunoiului”.

Edilul Sectorului 1 a mai spus că nu are nimic cu Romprest, dar că își dorește să existe un serviciu de calitate, plătit la un preț corect.

Clotilde Armand a pierdut în primă instanță procesul cu Romprest

Clotilde Armand a pierdut în primă instanță procesul cu Romprest în care cere acces în contabilitatea companiei pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele. Primarul dorea ca, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Sector 1, în relația cu terții, să poată face acestlucru, dar judecătorii de la Tribunalul București au respins cererea.

Totuși, Clotilde Armand consideră că instanța i-a dat dreptate și a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță convocarea ședinței Consiliului Local Sector 1.

Cookies