Clotilde Armand face anunțul – Sectorul 1 are un nou contract de salubritate. Despre ce companie este vorba

25 iul. 2021
352 Afișari
Clotilde Armand face anunțul - Sectorul 1 are un nou contract de salubritate. Despre ce companie este vorba
Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că în Sectorul 1 va opera o nouă firmă de salubritate, după ce a fost instaurată starea de alertă din cauza scandalului dintre primărie și Romprest, compania care era responsabilă cu ridicarea gunoaielor.

Sectorul 1 are o nouă firmă de salubritate. Clotilde Armand, primarul de sector, este cea care a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook. Potrivit acesteia, Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a achiziţionat servicii de colectare, transportare şi tratare/eliminare/depozitare a nu mai puțin de 100 de tone de gunoaie de pe aria Sectorului 1. Valoarea totală a contractului este de 62.900 de lei, și sunt incluse în acest preț atât deșeurile necontrolate cât și cele stradale.

„Vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate cât și coșurile de gunoi stradale.”, a precizat Clotilde Armand.

Cum se compară prețurile din contractul nou cu cele cerute de Romprest

Potrivit lui Armand, prețul total per tonă din contractul încheiat cu Brai-Cata SRL este mai mic decât prestat de Romprest, deși contractul cu noua companie de salubritate a fost încheiat în timpul stării de alertă.

„Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.”, a scris Armand.

Astfel, prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate prin compania Brai-Cata SRL este de 629 lei/tonă, în timp ce prin Romprest, procesarea unei tone de deșeuri costă 883 de lei.

Romprest cere de șapte ori mai mulți bani pentru gestionarea gunoaielor din coșurile stradale

Edilul a menționat și faptul că, pentru coșurile de gunoi, Romprest facturează la metru pătrat. De asemenea, Clotilde Armand susține că Romprest a numit în contracte preluarea gunoiului din coșuri drept „întreținere curățenie”, tocmai pentru a se îngreuna comparația cu alte firme.

„Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme.”, a declarat Clotilde Armand.

Astfel, primarul Sectorului 1 a declarat că prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale cerut de Brai-Cata este de 629 lei pe tonă, în timp ce pentru același serviciu Romprest ar cere suma de 4796 lei.

Cookies