ARHIVA B365

Clotilde Armand: „Este clar că am pierdut mult mai mult unde nu am avut observatori”

„USB nu a avut reprezentanti in toate sectiile de vot si nu stim daca a fost totul in regula. Daca ne uitam la statistici unde am castigat, unde am pierdut, este clar ca am pierdut mult mai mult unde nu am avut observatori. Poate fi o coincidenta.

Este dificil sa dau un verdict. Nici nu vreau ca persoana publica sa arunc o indoiala, o imagine negativa asupra statului roman si asupra felului care gestioneaza alegerile. Daca spun cu o voce foarte tare nu ar fi bine pentru Romania.

Eu nu as dori sa discreditez pe nimeni. Eu cred in democratie. Evident, nu vreau sa fiu nici laşă, nici naiva. Noi am fost dezavantajati de faptul ca nu am avut reprezentanti in toate sectiile de votare, este vina noastra, ne-am focalizat pe alte lucruri.

Faptul ca cerem renumararea voturilor mi se pare un lucru firesc, este dreptul nostru. Sunt niste informatii care ne fac sa ne punem niste intrebari”, a declarat Clotilde Armand pentru HotNews.ro

REZULTATE ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Uniunea Salvaţi Bucureştiul a depus, marţi dimineaţă, la Biroul Electoral al Sectorului 1, o cerere de renumărare a buletinelor de vot în 18 secţii de votare din sector. Clotilde Armand, candidatul Uniunii la Primăria sector 1, a pierdut alegerile în faţa lui Dan Tudorache de la PSD, potrivit rezultatelor oficiale de la BEC, după ce, duminică seara, era dată drept câştigătoare în exit-poll-uri.

Nicusor Dan, liderul USB, a anuntat pe Facebook ca a solicitat renumararea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din Sectorul 1 la sectiile de votare 5, 7, 9, 13,16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 si 158 aflate in circumscriptia teritoriala a Sectorului 1 Bucuresti.

„Motivul este ca intre procentajul voturilor pentru Clotilde si cel al voturilor nule, s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa (-0.555, nivel de semnificatie 99%). Cu alte cuvinte, cu cat au fost mai multe voturi nule, cu atat mai putine pentru candidata USB la primaria Sectorului 1, Clotilde Armand”, a declarat acesta.

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea, despre cererea USB de la Sectorul 1: O pierdere trebuie să fie marcată de fair play


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button