Clotilde Armand, azi: Am preluat o primărie în haos informatic. Preluarea primăriei e destul de veche, dar avem promisiune nouă de digitalizare la S1

25 ian. 2022
238 Afișari
Clotilde Armand, azi: Am preluat o primărie în haos informatic. Preluarea primăriei e destul de veche, dar avem promisiune nouă de digitalizare la S1
Clotilde Armand, azi: Am preluat o primărie în haos informatic. Preluarea primăriei e destul de veche, dar avem promisiune nouă de digitalizare la S1 | Sursă foto: Facebook-Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 dorește să facă investițiile necesare pentru a digitaliza primăria pe care o conduce. Chiar dacă până acum nimeni nu a vrut să investească în tehnologie, sisteme informatice și cursuri de perfecționare acestea reprezintă un obiectiv important pentru anul 2022, spune Clotilde.

Primăria Sectorului 1 ar putea fi digitalizată

Clotilde Armand, a declarat printr-o postare pe Facebook că în planul de investiții al Sectorului 1 pentru anul 2022 se află și digitalizarea primăriei. Conform celor spuse de aceasta, la momentul la care a preluat mandatul de primar al Sectorului 1 instituția avea 3.000 de angajați ce folosea aproximativ 5 milioane de coli A4 anual, adică în jur de 100 de foi pe zi, per angajat. Cu toate că Primăria Sectorului 1 este cel mai bogat UAT din țară, nivelul de digitalizare al acesteia era unul extrem de mic.

Primarul Sectorului 1 dorește prin această inițiativă să ușureze atât viețile angajaților, cât și pe cele ale cetățenilor. Astfel că se vrea crearea unei platforme ce va permite oamenilor o interacțiune mai ușoară cu instituția.

Cetățenii vor putea interacționa cu administrația publică print-o platformă online

Investițiile pentru digitalizarea primăriei sunt deja prevăzute în proiectul de buget al acestui an. Platforma online ce va fi realizată ar permite cetățenilor să facă programări, să depună documente, să facă sesizări, să verifice stadiul cererilor depuse, etc. Clotilde vrea să distrugă procesul foarte greoi datorat birocrației excesive și să elimine plimbatul de hârtii prin birourile instituției.

Prin această trece în mediul online a fluxurilor de documente din cadrul administrației procesele ar putea fi optimizate. Totodată timpul de așteptare pentru rezolvarea problemelor cetățenilor s-ar micșora. Proiectul de buget al Primăriei Sectorului 1 pentru anului 2022 poate fi consultat pe site-ul instituției. Aici se poate vedea lista completă a obiectivelor de investistiții.

 

 

Cookies