Clotilde Armand, despre vizita primelor doamne la Școala Gimnazială „Uruguay” din București. „Am fost anunțată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitați”

08 mai 2022
4525 Afișari
Clotilde Armand, despre vizita primelor doamne la Școala Gimnazială „Uruguay” din București. „Am fost anunțată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitați”
Clotilde Armand, despre vizita primelor doamne la Școala Gimnazială „Uruguay” din București. „Am fost anunțată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitați” | Sursă foto: Agerpres

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, împreună cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis au vizitat ieri școala Școala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei. Clotilde Armand, primarul sectorului 1, susține că deși trebuia să participe la acest eveniment, a fost retrasă în ultima clipă de pe lista de invitați.

Clotilde Armand, retrasă de pe lista de invitați la evenimentul de la Școala Gimnazială „Uruguay”

Proiectul Școala Gimnazială „Uruguay” este unul ce a fost propus săptămâna aceasta în ședință de Consiliu Local, fiind votat în unanimitate.

În cadrul acestei instituții de învățământ își vor desfășura orele mai multe de 150 de elevi refugiați din Ucraina. Aici a fost creat un cadrul special unde predau profesori de origine ucraineană.

Ieri, 7 mai 2022, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a vizitat această școală și a discutat aici atât cu elevii, cât și cu mamele lor și cu profesorii. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat printr-o postare pe Facebook că deși trebuia să participe la eveniment, a fost retrasă de pe lista în ultimul moment.

Iată ce mesaj a transmis edilul:

Am fost anunțată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitați participanți la evenimentul de astăzi cu toate că această școală este proiectul Primăriei Sectorului 1. Motivul?! Vă las pe voi să-l ghiciți. Eu n-am primit nici o lămurire. Sunt multe lucruri care nu se văd în spatele acestei vizite. Și din păcate din cauza unor orgolii politice ale unor persoane din vârful Statului Român este destul de frustrant să vezi cum munca ta și a echipei tale este atribuită unor personaje care n-au pus umărul deloc la acest proiect. Au venit unii politicieni să-și băga capul în poză. Nimic consistent.

Proiectul a fost finanțat din bugetul local al Sectorului 1

Proiectul educațional Școala Gimnazială „Uruguay” a fost finanțat în totalitate din bugetul local al Sectorului 1.

Elevii ucraineni ce fac parte din acest proiect vor face ore cu profesori de origine ucraineană sau în online cu școli din Ucraina.

Acest proiect a fost demarat pentru a le putea permite copiilor din Ucraina următoarele:

  • Să urmeze cursuri în propria limbă,
  • Să urmeze curricula sistemului de învățământ din Ucraina,
  • Să se poată adapta mai ușor la societatea românească,
  • Să învețe treptat limba română.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză politicienii că au deturnat acest proiect cu toate că nu au făcut nimic ca să sprijine inițiativa.

Aș fi preferat să-i văd pe aceștia mai aproape de refugiații din Ucraina și de nevoile elevilor în tot timpul anului. Cu smerenie, cu modestie, a declarat edilul.

Cookies