Clotilde Armand convoacă încă o ședință de urgență a Consiliului Local Sector 1. Cere din nou rezilirea contractului cu Romprest. Ce a decis instanța

26 iul. 2021
121 Afișari
Clotilde Armand convoacă încă o ședință de urgență a Consiliului Local Sector 1. Cere din nou rezilirea contractului cu Romprest. Ce a decis instanța
Clotilde Armand convoacă încă o ședință de urgență a Consiliului Local Sector 1

Clotilde Armand convoacă încă o ședință de urgență a Consiliului Local Sector 1. Aceasta va avea loc marți în contextul crizei gunoiului și al scandalului dintre edil și compania Romprest.

Încă o ședință de urgență a Consiliului Local Sector 1 a fost convocată de Clotilde Armand pentru marți. Primarul, care se află în conflict deschis cu Romprest pe tema crizei gunoiului din sector, spear ca de această data să fie mandatată în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

Ce a decis Tribunalul București. Clotilde Armand convoacă încă o ședință de urgență a Consiliului Local Sector 1

Clotilde Armand a pierdut în primă instanță procesul cu Romprest în care cere acces în contabilitatea companiei pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele. Primarul dorea ca, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Sector 1, în relația cu terții, să poată face acestlucru, dar judecătorii de la Tribunalul București au respins cererea.

Totuși, Clotilde Armand consideră că instanța i-a dat dreptate și a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță convocarea ședinței Consiliului Local Sector 1.

Clotilde Armand precizează că decizia instanței arată că primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Ea motivează acest lucru spunând că acest lucru trebuie să se întâmple pentru că parte din acest contract este Consiliul local, nu primarul.

Primarul Sectorului 1 explică faptul că echipa de consiglieri locali PNL au spus, după ședința de vineri la care nu s-au prezentat, exact contrariul.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat în weekend că în Sectorul 1 va opera o nouă firmă de salubritate, după ce a fost instaurată starea de alertă din cauza scandalului dintre primărie și Romprest, compania care era responsabilă cu ridicarea gunoaielor.

Potrivit acesteia, Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a achiziţionat servicii de colectare, transportare şi tratare/eliminare/depozitare a nu mai puțin de 100 de tone de gunoaie de pe aria Sectorului 1.

Luni dimineață, PSD a anunțat că atacă în instanţă starea de alertă din Sectorul 1 și cere suspendarea acesteia. În plus, o acuză pe Clotilde Armand că stă la baza problemelor cu gunoiul din Sectorul 1.

Cookies