Clotilde Armand construiește platforme moderne de colectare selectivă a gunoaielor în Sectorul 1. Oamenii vor primi cartele de acces la sistem

29 nov. 2021
457 Afișari
Clotilde Armand construiește platforme moderne de colectare selectivă a gunoaielor în Sectorul 1. Oamenii vor primi cartele de acces la sistem

Clotilde Armand a anunțat în weekend că începe construcția unor platforme moderne de colectare selectivă a gunoaielor în Sectorul 1. Până acum, există planuri pentru implementarea sistemului în două cartiere din sectorul pe care îl conduce. Mai mult, oamenii vor primi cartele de acces și vor putea arunca singuri gunoiul pe care trebuie să îl selecteze singuri.

Clotilde Armand, primarul S1, a transmis duminică o nouă investițe importantă în Sectorul 1. Primăria va construi mii de platforme moderne pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Inițial, proiectul pilot va fi implementat în cartierele Pajura și Aviației.

Primăria Sectorului 1urmează să construiască 2.000 de puncte de colectare separată a deşeurilor. Practic, fiecare asociația de proprietari din sector va avea câte o platformă care va conţine patru recipiente de colectare de 1,1 metri cubi, a transmis Clotilde Armand duminică seară pe Facebook.

Anunțul făcut de Clotilde Armand privind implementarea acestui proiect de platforme de colectare selectivă a deșeurilor

„Construim platforme moderne pentru colectarea selectivă a deşeurilor din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va construi 2.000 de puncte de colectare separată a deşeurilor, fiecărei asociaţii de proprietari fiindu-i arondată câte o platformă care va conţine patru recipiente de colectare de 1,1 metri cubi.

Principalele avantaje ale folosirii platformelor vor fi: eliminarea mirosului neplăcut degajat de gunoaie, creşterea gradului de curăţenie, dispariţia rozătoarelor şi gândacilor din proximitatea deşeurilor, modernizarea spaţiului din apropierea locuiţei”, a transmis Clotilde Armand.

Ce tipuri de platforme vor fi construite în Sectorul 1

Ea a explicat că în funcție de amplasarea blocurilor, vor fi două tipuri de platforme de selectare colectivă construite în sector.

„Există două tipuri de platforme care vor fi construite în Sectorul 1, ambele cu aceleaşi caracteristici tehnice funcţionale (patru containere de colectare, sistem smart, amprentă la sol de max. 17 mp etc): platforme de suprafaţă (supraterane), platformele îngropate (subterane).

Alegerea unui tip sau a celuilalt se va face în funcţie de caracteristicile terenului pe care va fi amplasat: existenţa unor reţele de utilităţi publice subterane, depărtarea amplasamentului faţă de bloc. Imediat ce vom termina construcţia platformei, aceasta va fi pusă la dispoziţia asociaţiei şi se vor distribui cartele de acces. Locatarii vor depozita deşeurile menajere la platforma arondată astfel: 1. Biodegradabil 2. Menajer 3. Ambalaje 4. Sticlă”, a mai spus Clotilde Armand.

Accesul la platforme se va face doar pe bază de cartelă electronică individuală

Conform proiectului, „accesul la fiecare dintre cele patru coşuri de colectare se va face numai pe baza unei cartele electronice individuală” pe care o va primi fiecare bucureștean ce locuiește în zona respectivă. Mai mult, acestea vor avea senzori pentru a detecta dacă tipurile de deșeuri puse în aceste containere sunt cele potrivite.

„Accesul la platformă va fi restricţionat locatarilor din alte zone; veţi putea depozita deşeurile doar la platforma la care sunteţi arondat. Senzorii şi celelalte echipamente de monitorizare vor detecta dacă tipurile de deşeuri sunt sau nu amestecate între ele”, a mai transmis edilul Sectorului 1.

Cookies