Clotilde Armand, combătută în ședință într-o franceză perfectă. Primarul s-a supărat și a plecat din sală din senin

16 iun. 2021
11934 Afișari
Clotilde Armand, combătută în ședință într-o franceză perfectă. Primarul s-a supărat și a plecat din sală din senin

Clotilde Armand a fost combătută în ședința de marți, printr-o serie de replici într-o franceză perfectă, de către vicepreședintele PNL Sector 1, Dragoș Preda. Edilul s-a supărat și a plecat din sală din senin, înainte ca acesta să termine de vorbit.

La doar 30 de minute de la începerea celei mai importante ședinte privind rezolvarea crizei gunoaielor din Sectorul 1, primarul Clotilde Armand s-a ridicat brusc și a părăsit sala de ședință, după ce vicepreședintele PNLSector 1, Dragoș Preda, i s-a adresat primăriței într-o franceză impecabilă.

Ședință importantă în S1

La Primăria Sectorului 1 a avut loc marți după amiază prima ședință ”reunită”, la care au participat nu doar primarul, consilierii și societatea de salubritate, ci și reprezentanți ai instituțiilor statului, în încercarea de a găsi o soluție pentru rezolvarea crizei gunoaielor din Sectorul 1” declanșată de Clotilde Armand.

Madame la maire , je m’adresse à vous…

Cu toate că de abia începuse ședința și apucaseră să vorbească doar câteva personane, în momentul în care Dragoș Preda i s-a adresat spunându-i ”Madame la maire , je m’adresse à vous en tant que citoyen de 1er arrondissement, ancien conseiller du vice maire de la ville de Paris – Bernard Pignerol dans le mandat de Monsieur le Maire Bertrand Delanoë  (Doamnă primar, mă adresez dumneavoastră ca cetățean al sectorului 1 , Vicepresedinte al PNL Sector 1 și fost consilier al Viceprimarului Bernard Pignerol in timpul mandatului Primarului Parisului Bertrand Delanoe), Armand a dat semne de supărare, s-a ridicat și a pornit spre ieșire, scrie evz.ro.

Dragoș Preda a continuat și după plecarea lui Clotilde

”Serviciul de salubritate este un serviciu vital pentru cetățeni … vorbim de solutii inteligente, vorbim de solutii pentru cetățeni, vorbim de condiții de viața mai bune … acest serviciu NU TREBUIE NICIODATĂ INTRERUPT … exista organe de specialitate abilitate a fi sesizate pentru a rezolva legal aceasta situație : ANAF, GARDA DE MEDIU, CURTEA DE CONTURI etc. dar pana la sesizare și la închiderea dosarului acest serviciu trebuie asigurat FARA ÎNTRERUPERE” a mai transmis Preda, dar primarul părăsise deja ședinta.

Cine este Dragoș Preda

Dragoș Preda este absolvent al ENA (The École Nationale d’Administration), grande école (școală post universitară fondată de Charles de Gaulle pe care au absolvit-o aproximativ 80 la sută dintre miniștrii sau prefecții francezi, inclusiv președintele Macron) și a lucrat apoi în administrația locală a unuia dintre cele mai mari și mai complicate orașe ale Europei: Parisul, până acum 5 ani când s-a întors în țară.

Vicepreședintele PNL a explicat cum de vorbește o franceză perfecta, dar și de ce are ”căderea” să abordeze probleme de administrație publică locală și să insiste pentru găsirea unei soluții în stringenta problemă a gunoiului din sector.

”Prima mea calitate este aceea de cetățean. Și când am ieșit azi (nr-ieri) din apartament ca să merg spre ședință, locuiesc în sectorul 1, exact la ieșirea din imobil, în Aviației, o zonă bună a Bucureștiului, m-am lovit de un morman de gunoaie. Le-am fotografiat. Am vrut să-i arăt fotografia doamnei primar, nu am apucat. În schimb sper că a înțeles mesajul, că oricum ar fi și orice nemulțimiri ar avea cu privire la contract, acest serviciu de salubritate NU SE POATE ÎNTRERUPE. Este inadmisibil. Și sper că a înțeles că sunt hotărât și o să fac tot posibilul, o să facem, eu și colegii mei din PNL, tot posibilul ca această criză în profunda defavoare a cetățeanului, să se termine.” a transmis Preda pentru Evz.ro.

Cookies