Clotilde Armand: Cine verifică achiziția a 600 de BMW-uri de către Poliția Română? ANAP-ul este condus de o fostă șefă din PS 1 în perioada de diamant a lui Daniel Tudorache

07 oct. 2022
454 Afișari
Clotilde Armand: Cine verifică achiziția a 600 de BMW-uri de către Poliția Română? ANAP-ul este condus de o fostă șefă din PS 1 în perioada de diamant a lui Daniel Tudorache

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, cere demiterea șefului ANAP, Iuliana Feclistov, fostă colaboratoare a ex-primarului PSD Daniel Tudorache, ”plantată” în martie 2022 la conducerea Agenția Națională pentru Achiziții Publice, instituție care ar trebui să verifice legalitatea achizițiilor publice, numită ”pentru a nu deranja clientela de partid când licitațiile sunt făcute cu dedicație”.

Contextul este achiziția a 600 de mașini BMW de către Poliția Română de la compania controlată de omul de afaceri Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Iohannis.

Clotilde Armand spune că Iuliana Feclistov, actuala șefă a ANAP, Agenția Națională pentru Achiziții Publice, este fosta directoare a Serviciului Achiziții Publice din Primăria Sectorului 1 ”din perioada de diamant a lui Daniel Tudorache”. Totodată, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) este în subordinea Secretariatului General al Guvernului, condus de fostul deputat PSD, Marian Neacșu.

”În martie 2022, Nicolae Ciucă a numit-o la șefia ANAP pe Iuliana Feclistov, fosta șefă a Serviciului Achiziții Publice din Primăria Sectorului 1 în perioada de diamant a lui Daniel Tudorache. Am înțeles imediat de ce a fost făcută această numire, mai ales că am văzut că fosta administrație locală a semnat mai multe contractele publice supraevaluate către firme de casă. Am făcut plângeri la DNA în cazul mai multor achiziții publice, le-am dezvăluit și public”, afirmă Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 mai acuză faptul că de când a venit în fruntea ANAP, Iuliana Feclistov blochează toate contractele de investiții de la Sectorul 1, ”inventează tot felul de pretexte să blocheze licitațiile publice”.

”Solicit public premierului Nicolae Ciucă să o demită din această funcție pe actuala șefă a ANAP, care închide ochii la contractele semnate cu dedicație de către autoritățile conduse de membrii PNL și PSD, iar în locul acesteia să fie numită o persoană competentă cu expertiză în achiziții publice.

Respectiva doamnă trebuie să fie trasă la răspundere pentru mai multe nereguli flagrante în exercitarea atribuțiilor de serviciu.”, a solicitat Clotilde Armand.

La ce se referă Clotilde Armand legat de ”perioada de diamant” a predecesorului Daniel Tudorache​

Fostul primar PSD al sectorului 1 Daniel Tudorache – actual deputat – a fost trimis în judecată în martie 2022 de către DNA, pentru trafic de influență și spălare a banilor, în dosarul în care este acuzat că ar fi deschise conturi pe numele fostei soții și al menajerei sale, cumpărând imobile în valoare de 305.000 euro și 470.000 lei, precum și bijuterii, inclusiv diamante de aproximativ două milioane de euro.

Îți recomandăm și:

 

Cookies