Clotilde Armand cere un teren de la BNR din Sectorul 1 ca să aibă acces la Lacul Băneasa

18 mai 2021
238 afișări
Clotilde Armand cere un teren de la BNR din Sectorul 1 ca să aibă acces la Lacul Băneasa

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, doreşte trecerea din administrarea Băncii Naţionale a României în cea a Consiliului Local a unui teren de pe şoseaua Străuleşti nr. 60 B pentru modernizarea, reabilitarea şi prelungirea Aleii Tripoli şi asigurării continuităţii traseului "Promenadei Verzi".

Potrivit referatului de aprobare al proiectului de hotărâre pe această temă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi, parte din imobilul situat pe şoseaua Străuleşti nr. 60 B se suprapune cu Aleea Tripoli. De asemenea, geometria acestui teren obstrucţionează accesul către malul Lacului Băneasa.

Ce prevede proiectul

Se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti să ceară Guvernului României trecerea din domeniul public al statului şi administrarea Băncii Naţionale a României în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a imobilului-teren situat în Bucureşti, Şoseaua Străuleşti nr. 60 B

Primăria Sector 1 vrea mai multe spații verzi în Sectorul 1

În Sectorul 1 sunt lacurile Băneasa, Griviţa, Străuleşti, Herăstrău şi Floreasca. În vederea îndeplinirii obligaţiilor autorităţilor publice locale de a proteja spaţiile urbane verzi şi a conectării lacurilor la celelalte elemente de infrastructură comunitară sunt necesare lucrări de investiţii privind amenajarea unei zone de promenadă şi asigurării conectivităţii acesteia la reţeaua principală de infrastructură rutieră, arată referatul de aprobare.

Cookies