Clotilde Armand cere declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoiului. Anunțul Primăriei

04 iun. 2021
142 Afișari
Clotilde Armand cere declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoiului. Anunțul Primăriei

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, potrivit unui comunicat de presă.

Clotilde Armand denunță ”șantajul și suspendarea colectării gunoiului” în Sectorul 1 de către operatorul de salubritate Romprest, o companie privată pe care edilul o acuză că facturează sume mult mai mari decât cele reale pentru servicii care nu au fost prestate.

Care este planul Primăriei Sector 1

O eventuală declarare a stării de alertă ar simplifica denunțarea contractului cu Romprest de către primărie și atribuirea unui nou contract. De altfel, Clotilde Armand anunțase la 1 iunie că va rezilia contractul cu Romprest.

În plus, primarul a anunțat că a ajuns la un acord cu stațiile de sortare a gunoiului, care și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1, a mai spus Amrand.

Anunțul lui Clotilde Armand

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

PS:
Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit.
Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Cookies