Clotilde Armand cere confiscarea a 1 milion de euro de la restaurantul Taverna Racilor din București. Cum justifică solicitarea către ANAF

30 sept. 2022
1167 Afișari
Clotilde Armand cere confiscarea a 1 milion de euro de la restaurantul Taverna Racilor din București. Cum justifică solicitarea către ANAF

Clotilde Armand anunță că a cerut ANAF să confiște 1 milion de euro de la restaurantul Taverna Racilor, din Parcul Herăstrău, după ce administratorii au ignorat suspendarea activității de către Poliția Locală Sector 1.

”Am sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală să confiște de la restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obținuți ilegal după ce administratorii au ignorat dispozițiile de suspendare a activității date de Poliția Locală Sector 1.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 transmite că tot ce a încasat restautantul Taverna Racilor în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat.

”Am analizat în ultima perioadă această situație, și am stabilit o procedură de lucru împreună cu reprezentanții Poliției Locale, dar și ai altor instituții ale statului, pentru a pune în aplicare legea. Încurajăm activitățile comerciale desfășurate în cadrul legal, reglementat, dar cei care au impresia că regulile sunt pentru alții și ei nu pot fi atinși să știe că nu vom mai permite activități ilegale care ar putea dăuna cetățenilor din Sectorul 1”, a mai transmis Clotilde Armand.

Armand susține că a mai sesizat ANAF în privința altor două astfel de cazuri, un restaurant și un bar situate în zona centrală, iar suma totală care ar urma să fie confiscată de la cele trei unități de alimentați publică este de aproximativ 8 milioane lei.

”Este vorba de o prevedere legală pe care primarii din întreaga țară o au la dispoziție, dar pe care nu o aplică din diverse motive: “desfășurarea oricărui exercițiu comercial în perioada suspendării activității comerciale se sancționează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activității comerciale și momentul constatării contravenției se confiscă și se fac venit la bugetul de stat” (OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață)”, a explicat edilul.

Clotilde Armand susține că administrația și poliția locală au în evidențe aproximativ 10 unități, dintre care 5 în incinta Parcului Herăstrău, ”zonă în care suntem sesizați frecvent că se tulbură liniștea publică și care funcționează în continuare, deși au activitatea suspendată”, arată edilul.

”Vom aplica aceeași procedură de sesizare a ANAF și în cazul acestora, fără nicio discriminare! Tot ce au încasat în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat”, a mai transmis Clotilde Armand.

Îți mai recomandăm și:

Cookies