Clotilde Armand: Au fost supraînălțate trei intersecții din Sectorul 1, aflate în apropierea unor școlii și licee. Urmează altele

07 sept. 2023
927 Afișari
Clotilde Armand: Au fost supraînălțate trei intersecții din Sectorul 1, aflate în apropierea unor școlii și licee. Urmează altele
Clotilde Armand: Au fost supraînălțate trei intersecții din Sectorul 1, aflate în apropierea unor școlii și licee. Urmează altele. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a anunțat că au fost finalizate trei lucrări de supraînălțare a unor intersecții aflate în apropierea școlilor și liceelor din sector.

„Acestea sunt rezultate vizibile pe care le vedeți în Sectorul 1”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a transmis pe pagina sa de Facebook că au fost supraînălțate trei intersecții aflate în apropierea unor școli sau licee, anume:

  • Barbu Delavrancea- Docenților;
  • Barbu Delavrancea- Arhitect Ion Mincu;
  • 16 Februarie- Propășirii.

Primăria Sectorului 1 a efectuat aceste lucrări pentru a reduce numărul de accidentele rutiere și pentru a opri teribilismul la volan, spune primarul:

Sunt măsuri concrete pe care le-am luat pentru a reduce accidentele rutiere și a stopa teribilismul la volan. Am început cu un proiect pilot pe care l-am transformat în cel mai mare Plan de siguranță rutieră de la nivelul Capitalei: sute de limitatoare de viteză, zeci de intersecții și treceri de pietoni supraînălțate, mii de stâlpi de protecție și zeci de metri de garduri în jurul școlilor.”

Clotilde Armand a spus că solicitările pentru amenajare au venit din partea cetățenilor:

Acestea sunt rezultate vizibile pe care le vedeți în Sectorul 1. Salut spiritul civic al mai multor comunități care ne-au trimis solicitări de a amenaja astfel de construcții pentru a limita viteza, iar o mare parte din ele le-am implementat deja. Erau locuri unde se desfășurau adevărate curse de mașini, iar viața pietonilor era pusă în pericol.”

De asemenea, primarul a declarat că securizarea străzilor din Sectorul 1 continuă.

Un trotuar din Sectorul 1 a fost construit în jurul unor copaci

Primarul Sectorului 1 a anunțat că se asfaltează Strada Bujorului, unul dintre drumurile de pământ care are nevoie urgentă de modernizare.

Însă, problema este alta, se construiește un trotuar în jurul copacilor, trotuar care este foarte îngust.

Arborii erau deja acolo, iar muncitorii au început să asfalteze și să construiască trotuarul în jurul lor.

Tocmai din această cauză, Asociația „Vrem Schimbare” a tras, în mod public, un semnal de alarmă pe Facebook, spunând că persoanelor cu dizabilități sau mămicilor le este imposibil să meargă pe acel trotuar:

Clotilde Armand ne anunță ca Primăria Sectorului 1 lucrează intens pentru a amenaja trotuare pe strada Bujorului din Sectorul 1.
Aveți trotuarele in imagine:
Cum s-ar deplasa o persoană cu dizabilități pe acest trotuar?
Dar părinții cu cărucior cu copil?”
Te-ar putea interesa și:
Cookies