Clotilde Armand ar putea fi mandatată să recupereze prejudiciul de la firma de salubritate Romprest

10 dec. 2021
199 Afișari
Clotilde Armand ar putea fi mandatată să recupereze prejudiciul de la firma de salubritate Romprest
Clotilde Armand ar putea fi mandatată să recupereze prejudiciul de la firma de salubritate Romprest

Primarul Clotilde Armand ar putea fi mandatat de Consiliul Local să recupereze prejudiciul de 243 de milioane de lei adus bugetului local al Sectorului 1 de către compania de salubritate Romprest, prejudiciu constatat de Ministerul Finanțelor.

Consiliul local al Sectorului 1 are din nou pe ordinea de zi hotărârea de mandatare a primarului Clotilde Armand privind recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1 prin contractul cu operatorul de salubritate Romprest și constatat de Ministerul Finanțelor, prin Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară.

Raportul de control realizat de Ministerul Finanțelor și devenit public în iulie 2021 arată că Romprest ar fi produs un prejudiciu de 243,8 milioane de lei din fonduri publice în urma emiterii unor facturi cu tarife supraevaluate, dar și pentru servicii care nu există în contractul de salubrizare. G4media a scris că ministerul, condus la acea vreme de Florin Cîțu, a sesizat parchetul pentru deschiderea unui dosar penal.

Romprest a contestat concluzia raportului și a acuzat-o pe Cotilde Armand că ar fi dat declarații false inspectorilor de la Ministerul Finanțelor cu ocazia controlului efectuat la Primărie. Într-un comunicat de presă, Romprest a arătat că Primăria Sector 1 ar avea toate documentele referitoare la contractul de salubritate, deși în procesul verbal se arată că nu le-ar avea.

Consiliul local se întrunește vineri, 10 decembrie 2021, ora 14.00

Între primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și compania Romprest – care deține monopolul pe salubritatea din sector din 2008, pentru 25 de ani – există un conflict privind valoarea contractului.

În acest an, Sectorul 1 a trecut prin două crize ale gunoaielor, totul culminând cu decretarea stării de alertă în vară.

Cookies