Clotilde Armand anunță un proiect pilot pentru termoficare în cartierul Aviației. 10.000 de cetățeni au stat în frig iarna trecută, spune edilul

31 aug. 2021
580 afișări
Clotilde Armand anunță un proiect pilot pentru termoficare în cartierul Aviației. 10.000 de cetățeni au stat în frig iarna trecută, spune edilul
Clotilde Armand anunță un proiect pilot pentru termoficare în cartierul Aviației. 10.000 de cetățeni au stat în frig iarna trecută, spune edilul. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat marți pe pagina sa de Facebook că va fi demarat un proiect pilot pentru termoficarea unor zone afectate din cartierul Aviației. Potrivit edilului, circa 10.000 de persoane au stat în frig în această iarnă din cauza defecțiunilor la rețeaua de căldură.

Vești bune pentru locuitorii Cartierului Aviației. Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, a anunțat implementarea unui proiect pilot pentru a asigura agentul termic pe parcursul sezonului rece în zonele unde iarna trecută oamenii înghețau de frig. Motivul pentru situația de anul trecut îl reprezintă faptul că Aviației se află chiar la capătul rețelei de termoficare, potrivit Mediafax.

„Cartierul Aviației din Sectorul 1 este cel mai lovit cartier din București atunci când vine vorba de agentul termic. În fiecare an aproximativ 10.000 de cetățeni au stat în frig în sezonul rece. Din iarna aceasta nu vom mai lăsa cetățenii din acest cartier să stea fără căldură și apă caldă.”, a scris Armand pe pagina sa de Facebook.

Ce presupune proiectul pilot anunțat de Clotilde Armand

Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că instalarea unor echipamente locale care încălzesc apa și care se conectează la rețeaua centrală ar putea reprezenta soluția pentru rezolvarea acestor probleme. Aceasta este o măsură de urgență și va fi aplicată încă din acest sezon rece.

„Demarăm un proiect pilot în sprijinul locuitorilor din blocurile în care sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă și căldură pe timpul iernii, deoarece este capătul rețelei de termoficare și se pierde energie termică din cauza avariilor frecvente. Soluția urgentă care urmează să fie aplicată începând din această iarnă: conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme.”, a explicat primarul Sectorului 1.

Mai mult, edilul susține că va urma să fie semnat un protocol cu Compania Municipală Termoenergetica București. În acest sens, Primăria Sectorului 1 va finanța procesele de igienizare și reabilitare a punctului termic, și va plăti chiria echipamentelor.

„Administrația locală urmează să semneze un protocol cu Compania Municipală Termoenergetica București pentru implementarea acestui proiect pilot în această iarnă. Primăria Sectorului 1 urmează să finanțeze igienizarea și reabilitarea punctului termic și chiria echipamentelor.”, a mai scris Clotilde Armand.

Cookies