HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Clotilde Armand anunță un nou sistem de burse pentru elevi. Păstrează aceleaşi sume de bani, dar le repartizează corect

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, anunță un proiect privind un nou sistem de burse pentru elevi, care păstrează aceleaşi sume de bani, dar le repartizează mai corect. Acesta se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi.

Anunțul făcut de Clotilde Armand privind bursele elevilor

„Noi vom da bursă maximă celor mai buni elevi din fiecare şcoală şi bursă mai mică celor de la coada clasamentului. Este un sistem care avantajează liceele defavorizate şi descurajează inflaţia notelor (…) În total, vom cheltui peste 21 de milioane de lei pentru peste 19.000 de burse care acoperă semestrul 1 din 2020-2021”, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Ea a spus că proiectul propune ca primii 10% dintre elevii fiecărei unităţi de învăţământ să primească bursă de merit maximă de 400 de lei. „În liceele ‘defavorizate’, vom permite astfel elevilor mai buni să primească bursa cea mai mare”, a explicat primarul Sectorului 1.

Proiectul prevede că bursele se acordă degresiv, în cadrul fiecărei serii de elevi din fiecare unitate de învăţământ, astfel că bursele elevilor clasaţi în a două jumătate a clasamentului să fie de 150 de lei.

Câte burse se dau în Sectorul 1

„În total, acordăm 14.000 de burse de merit între 400 şi 150 de lei. Peste 70% din elevii Sectorului 1 primesc burse de merit. (…) Bineînţeles, recompensăm performanţa: câte 600 de lei elevilor cu performanţe deosebite la olimpiadele naţionale”, a informat Clotilde Armand.

Conform acesteia, proiectul stipulează 3.000 de burse sociale de câte 300 de lei elevilor din familii cu venituri scăzute care studiază în sectorul 1, indiferent că sunt „din Bucureşti sau de la ţară”.

„Legea identifică încă o categorie: burse sociale pentru copii din afara Bucureştiului. Desigur, aceia dintre ei care se încadrează la venituri scăzute beneficiază de bursă de 300 de lei, însă cei care locuiesc în cartiere rezidenţiale de lux nu sunt de regulă în această categorie şi nu ar fi rezonabil să primească burse sociale de 300 de lei”, a spus Clotilde Armand.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button