Clotilde Armand anunță plângeri penale pentru membri ai Biroului Electoral de Sector. Ar putea pierde Primăria S1, rezultatele parțiale o plasează în continuare pe locul 2

10 iun. 2024
1150 afișări
Clotilde Armand anunță plângeri penale pentru membri ai Biroului Electoral de Sector. Ar putea pierde Primăria S1, rezultatele parțiale o plasează în continuare pe locul 2
Clotilde Armand anunță plângeri penale pentru membri ai Biroului Electoral de Sector. Ar putea pierde Primăria S1, rezultatele parțiale o plasează în continuare pe locul 2 | Sursa foto: Agerpres

Clotilde Armand a făcut prima declarație după alegerile ce au avut loc ieri, în data de 9 iunie 2024. Aceasta a transmis că ceea ce se întâmplă cu oamenii care sunt nevoiți să stea la cozi pentru a depune sacii cu voturi este inuman.

Clotilde Armand, prima declarație pe ziua de azi

Candidatul pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand îi acuză pe Marcel Ciolacu (Prim-ministrul României) și pe Nicolae Ciucă (Președinte al Senatului) pentru faptul că zeci de persoane sunt nevoite să stea în caniculă pentru a depune sacii cu voturi la Biroul Electoral Sector 1.

Actualul edil din Sectorul 1 a transmis și că dintr-un total de 166 de secții, au fost depuse voturile și tabletele doar de la 40. Iată declarația postată cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebook:

Ce fac Ciolacu și Ciucă cu oamenii din secții care stau de peste 30 de ore nedormiți în fața sediului BES 1, în temperaturi de 34 grade cu sacii de voturi în fața sediului de aseară până acum este inuman. Asta face PNL PSD cu voia lui Toni Greblă de la AEP. Din 166 de secții s-au depus doar 40.

Restul au fost respinse de BES 1 pentru că nu se închid cheile. Marcele, ce e asta? Suspiciune de fraudă sau ne pierdem vremea!

De asemenea, Clotilde Armand a transmis bucureștenilor că va depune plângeri penale împotriva celor care au luat aceste decizii abuzive. Aceasta a anunțat că există deja o plângere pentru refuzul de a prelua sacii cu buletine de vot:

Oamenii care sunt în secțiile de votare nu pot fi înlocuiți. Este absolut inuman cum au tratat oamenii membrii Biroului electoral de sector. Vor fi trași la răspundere, au şi o plângere din partea mea pentru refuz de preluare a sacilor, pentru refuz de a consemna rezultatele. Ei sunt cei care decid dacă comisia de secție poate să vină sau nu poate, dacă poate sa lase sacii sau nu. Totul este organizat și se face sub autoritatea Biroului electoral de sector, sunt cei care hotărăsc dacă rezultatele sunt admise sau nu. și au tergiversat. La 10,00 dimineața nu erau decât 7 secții de votare concentrate. (…) Sunt primarul tuturor, m-am dus din secție în secție, am ajutat și asta fac. (…) Sunt încă în discuții cu avocații să vedem cum facem plângeri pentru cei care sunt responsabili de acest comportament inuman.

Actualul primar a publica și fotografii cu coada din fața Biroului Electoral Sector 1:

| Sursă foto: Clotilde Armand – Facebook

În continuare diferența de voturi dintre George-Cristian Tuță și Clotilde Armand este una mica. Astfel că, suspansul în ceea ce privește câștigătorul alegerilor pentru funcția de primar al Sectorului 1 se menține.

La ora 16:45, diferența dintre George Tuță și Clotilde Armand a scăzut iar și a ajuns la doar 162 de voturi. Potrivit rezultatelor parțiale la alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 1, publicate pe rezultate.vot.ro, după agregarea datelor actualizate ale AEP, în acest moment, situația este următoarea:

  • George Tuță – 36,2% (32.337 de voturi)
  • Clotilde Armand – 35,98% (32.145 de voturi)

Așadar, între cei doi este acum o diferență de doar 192 de voturi.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies