Clotilde Armand anunță o investiție importantă în Sectorul 1: Construim o nouă școală

23 feb. 2021
187 afișări
Clotilde Armand anunță o investiție importantă în Sectorul 1: Construim o nouă școală

Primăria Sectorului 1 vrea să înfiinţeze o nouă unitate de învăţământ - "Şcoala Regală", în zona Casa Presei Libere, într-un imobil situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Clotilde Armand a venit deja cu explicații suplimentare pe Facebook.

Până de curând, în acest imobil a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, structură care a fost desfiinţată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

„Imobilul (…) are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp şi (…) nu este folosit la întreaga lui capacitate”, informează un comunicat al Primăriei Sectorului 1, transmis marţi.

Proiect important pentru sectorul 1

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 de joi se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Capitalei privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la CL Sector 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ.

„Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraaglomerarea din clase pentru ca elevii noştri să înveţe în condiţii civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen îşi are cauza în deficitul de unităţi de învăţământ din Sectorul 1, vom înfiinţa o şcoală nouă, în zona Casa Presei Libere. Mai puţini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanţială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, şi mai multă performanţă în educaţie”, a afirmat primarul Clotilde Armand, citată în comunicat.

Imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine CL Sector 1, prin Administraţia Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a CL din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administraţia Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4 şi să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea noii şcoli.

Ce spune Clotilde Armand despre acest proiect

Cookies