Clotilde Armand anunță că va depune plângere penală împotriva Ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja, dar și a mai multor membri PNL Sector 1

15 aug. 2022
380 Afișari
Clotilde Armand anunță că va depune plângere penală împotriva Ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja, dar și a mai multor membri PNL Sector 1
Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a anunțat că va depune plângere penală împotriva Ministrului Cercetării și al Digitalizării, Sebastian Burduja, a președintelui PNL Sector 1, dar și a altor 2 membri PNL, după ce edilul susține că aceștia au făcut, direct sau indirect, acuzații neprobate și presiuni asupra funcționarilor din cadrul direcției de Urbanism și împotriva Arhitectului șef al Sectorului 1. În spatele acestor acțiuni s-ar afla unele norme sau regulamente care ar limita construirea în Sectorul 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că va depune plângere penală împotriva Ministrului Cercetării și al Digitalizării, Sebastian Burduja și a mai multor membri PNL Sector 1, printre care și președintele organizației politice. Totul ar fi pornit de la presiunile făcute de cei pe care Armand îi acuză în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Sector 1, care a avut loc în ziua de vineri, 12 august.

„Ministrul Cercetării și al Digitalizării și șeful PNL Sector 1 și-a trimis apropiații să facă presiuni asupra funcționarilor din cadrul direcției de urbanism și împotriva Arhitectului Șef al Primăriei Sectorului 1. Liberalii și-au trimis oamenii de încredere la ultima ședință a consiliului local, au hărțuit și amenințat public funcționarii de la Urbanism, Juridic și Secretariat General din cadrul Primăriei Sectorului 1”, a declarat Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand amenință cu plângere penală Ministrul Digitalizării, președintele PNL Sector 1 și alți doi liberali

Potrivit lui Armand, pe lângă Ministrul Digitalizării și președintele PNL Sector 1, vizați de plângerea penală mai sunt „Alexandru Pânișoară – fost membru PACT, prieten cu actualul ministru al Cercetării și preşedinte al PNL Sector 1, fost partener cu acesta în compania Rise Consortium Partners” și „Alexandru Dumitrescu – membru PNL Sector 1 și cel care mi-a contestat fără succes alegerea în funcția de primar împreună cu primarul PSD”.

„Pânișoară și Dumitrescu au venit vineri la ședința Consiliului Local și au cerut revocarea din funcție a Arhitectului Șef, fiind încurajați fățiș de consilierii PNL, s-au remarcat prin derapaje verbale și insulte”, a mai spus Clotilde Armand.

Totul ar fi pornit în momentul în care au început discuțiile despre diverse regulamente și norme care urmau să limiteze construcțiile în perioada următoare, în ceea ce Armand numește „haos urbanistic”.

„Este mare panică în PNL Sector 1 în legătură cu construcția imobilului Modrogan One din curtea sediului central al PNL. Acolo s-au suspendat lucrările. O altă nemulțumire a consilierilor liberali sunt mai multe regulamente și norme care opresc haosul urbanistic promovat de fostele administrații locale PNL și PSD”, explicat Armand.

Ce demersuri a făcut Primăria Sectorului 1 în cazul blocului fără autorizație de pe strada Heliului

În privința blocului de 8 etaje ridicat fără autorizație pe strada Heliului, Clotilde Armand a precizat care au fost pașii realizați de autorități în instanță pentru rezolvarea situației:

  • Plângere penală pentru grup infracțional organizat împotriva proprietarilor, executor judecătoresc și funcționarii de la Cadastru care au efectuat ilegal întabularea;
  • Acțiune în instanță pentru ca Poliția Locală să poată intra în imobil pentru efectuarea controlului, deoarece proprietarii nu au permis intrarea;
  • Acțiune în instanță pentru demolare construție ilegală;
  • Sesizare la DIICOT pentru spălare de bani si efectuarea de tranzacții fictive;
  • Sesizarea polițiștilor de la Criminalitatea Economică cu privire la neplata taxei de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare neasigurat legal;
  • Sesizare către Autoritatea Aeronautică Civilă Româna privind încălcarea regimului de protecție al traficului aerian, blocul fiind în apropierea Aeroportului Internațional București Băneasa – “Aurel Vlaicu” și având cu 3 etaje pentru regimul de înălțime avizat pentru această zonă;
  • Sesizare catre Inspectoratul de Stat în Construcții privind Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, blocul neavând autorizație, avize, diriginte de santier, procese- verbale pentru lucrări ascunse, proiectant, planuri, adică nu are nimic.

În încheiere, Clotilde Armand a anunțat că va depune plângere penală împotriva celor menționați mai sus și a atras atenția asupra necesității protecției funcționarilor hărțuiți.

Cookies