Clotilde Armand anunță că s-a găsit soluția în criza gunoiului din Sectorul 1

14 iun. 2021
292 Afișari
Clotilde Armand anunță că s-a găsit soluția în criza gunoiului din Sectorul 1

Clotilde Armand anunță că s-a găsit soluția în criza gunoiului din Sectorul 1, Primăria urmând să preia datoriile companiei Romprest către firmele de sortare, astfel încât acestea să primească deșeurile.

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, susține că a avut o nouă întâlnire cu reprezentanții firmelor de sortare care și-au exprimat clar decizia de a nu-și deschide porțile pentru compania Romprest atâta timp cât continuă să înregistreze restanțe la plăți.

În schimb, s-a ajuns la o soluție juridică, astfel încât Primăria să plătească sortarea direct către aceste firme.

„Am avut astăzi mai multe întâlniri la Prefectură cu sortatorii și dl. Prefect. Sortatorii au porțile închise pentru compania Romprest pentru că nu și-a plătit datoriile. Vineri și sâmbătă am lucrat împreună cu sortatorii să găsim soluția cea mai bună pentru ca Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile Romprest direct spre aceștia”, a anunțat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 dezvăluie că la întâlnirea de luni au participat și reprezentanții Romprest care au refuzat în continuare propunerea ca administrația locală să le preia datoriile către sortatori și să facă plățile viitoare direct către aceștia.

„Vrem să plătim datoriile cuiva și respectivul nu este de acord. Alt șantaj, altă luptă, birocratică și stufoasă”, a relatat Clotilde Armand.

Ea spune că împreună cu juriștii și firmele de sortare a deșeurilor s-a găsit totuși o soluție juridică pentru deblocarea situației.

„Am găsit o variantă juridică prin care putem prelua datoriile companiei de salubritate și să plătim direct către sortatori. Mâine dimineață sperăm să finalizăm contractul și deschidem porțile sortatorilor. După cum vedeți, compania de salubritate nu face nici cel mai mic efort spre rezolvarea situației. Și gunoiul este neridicat chiar dacă este plătit la zi! Dar nu e nimic”, a spus Clotilde.

Aceasta mai arată că Romprest a sabotat doar Primăria Sectorului 1, pentru că deșeurile produse de alți agenți economici ar fi fost cărate fără probleme către sortare.

„Avem confirmarea de la sortatori că Romprest a dus la sortare până acum gunoiul de la agenții economici. Aceștia au contract separat cu operatorul de salubritate! Nu de la populație. Pe banii plătiți de primărie. Această acțiune se numește deturnare de fonduri”, relatează Clotilde Armand.

Cookies