LA MINE-N CARTIER

Clotilde Armand anunță că elevii din Sectorul 1 vor beneficia de burse. Nu se știe totuși câți bani vor primi

Primarul Clotilde Armand a venit, miercuri, cu un anunț important pentru elevii din Sectorul 1, după ce a transmis că aceștia vor beneficia de burse școlare. Totuși, sumele nu sunt cunoscute. Discuțiile vor avea loc în următoarea ședință a Consiliului Local.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, le promite elevilor că vor beneficia de burse.

„Elevii din Sectorul 1 vor beneficia de burse!
În următoarea ședință de Consiliu Local voi prezenta consilierilor locali proiectul de hotărâre prin care elevii care au rezultate bune beneficiază de burse. Așteptăm încheierea semestrului 1 pentru a cunoaște rezultatele școlare și a putea calcula cuantumul burselor”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Reacția lui Clotilde Armand, după anunțul AEBI

Săptămâna trecută, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), singura organizaţie reprezentativă a elevilor din Capitală şi judeţul Ilfov condamna lipsa de interes de care primăriile sectorului 4 şi implicit 1.

Timp de 2 luni, AEBI a atras în mod continuu atenţia primăriilor din cele două sectoare asupra întârzierii nejustificate a Hotărârii de Consiliu Local. Deşi ambele sectoare dispun la momentul actual de Proiecte de HCL-uri cu privire la concretizarea situaţiei burselor şcolare, şedinţele de aprobare sunt în continuare amânate fără vreo explicaţie raţională, în pofida promisiunilor autorităţilor locale. Mai mult, bursele au fost scoase în mod conştient de pe Ordinea de Zi din cadrul ultimei şedinţe în sectorul 1, demonstrând încă o dată faptul că educaţia nu constituie o prioritate pentru aceştia.

Ce spun elevii despre burse

Reprezentanţii elevilor au conlucrat pentru a pune presiune continuă pe aleşii locali, însă ignorarea telefoanelor şi a adreselor este, aparent, pe ordinea zilei. În plus, societatea civilă s-a mobilizat în solidaritate cu aceştia pentru a umple inbox-ul primăriilor cu e-mailuri prin care să solicite mult aşteptata şedinţă. Cu toate acestea, nu a fost dat niciun răspuns care să clarifice situaţia.

Pe lângă cheltuielile cauzate de lipsa de dispozitive acordate pentru şcoala online, elevii cu o situaţie financiară precară trebuie să suporte greutatea financiară rezultată din vina celor care amână vehement aprobarea burselor. Cu toate că, în mod concis, salutăm decizia sectorului 1 de a păstra în proiect cuantumurile din anul precedent, dorim să o vedem realizată, nu doar promisă.

Pe această cale, solicităm de urgenţă încetarea acestei ignoranţe continue şi stabilirea de urgenţă a unei şedinţe de consiliu local pentru aprobarea burselor în ambele sectoare.

„Dezamăgirea noastră este mult prea profundă pentru a putea fi descrisă. De acest ajutor financiar depind toţi elevii cu o situaţie financiară precară, şi nu numai. Mii de cazuri sociale care nu îşi pot permite luxul unei educaţii în format online. În plus, ne aflăm totuşi la finalul semestrului 1 din acest an şcolar, iar aceste sectoare problemă încă amână respectarea legii. Cerem de îndată convocarea unei şedinţe de aprobare a acestor proiecte de HCL. Vrem fapte, nu vorbe.” – Ana-Maria Groza, preşedinte AEBI.

Ce este AEBI

AEBI este singura organizaţie reprezentativă şi independentă a elevilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. AEBI a fost înfiinţată în toamna anului 2018 din dorinţa elevilor reprezentanţi din Bucureşti şi Ilfov.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button