Clotilde Armand, acuzată de Sebastian Burduja că a blocat un proiect destinat copiilor cu Sindrom Down: A făcut asta din răzbunare

06 iul. 2021
81 Afișari
Clotilde Armand, acuzată de Sebastian Burduja că a blocat un proiect destinat copiilor cu Sindrom Down: A făcut asta din răzbunare

Clotilde Armand a fost acuzată recent de Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, că a blocat un proiect destinat copiilor cu Sindrom Down doar din răzbunare că liberalii au refuzat să voteze un proiect de rectificare bugetară la primărie.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost acuzat de liberalul Sebastian Burduja că a blocat cu rea intenţie un proiect destinat copiilor cu Sindromul Down și l-a scos pur și simplu de pe ordinea de zi. PNL voia să construiască un centru pentru sprijinirea acestora pe undeva pe lângă Piața Victoriei, iar Armand s-ar fi opus. Mai mult, terenul și o parte din banii necesari existau deja, iar S1 mai trebuie să vină cu vreo 900.000 de euro.

Mai mult, liderul PNL Sector 1 spune că în acest mod edilul s-ar fi răzbunat pe copii deoarece PNL a refuzat să-i voteze un proiect privind rectificarea bugetului Primăriei Sectorului 1. Dezvăluirea a fost făcută într-o postare de Facebook pe care o puteți citi la capătul articolului.

Acuzații dure pentru Cotilde Armand

Sebastian Burduja spune că primarul Clotilde Armand a blocat proiectul care ar fi realizat primul centru integrat de sprijinire a copiii cu sindrom Down din România. Acesta trebuia să fie construit pe un teren care aparține Bisericii Mavrogheni de lângă Piața Victoriei. Mai mult, proiectul ar avea deja toate avizele necesare, însă este blocat de edilul sectorului 1.

Primarul s-ar fi răzbunat pe liberalii care au refuzat să îi voteze un proiect de rectificare bugetară

Burduja spune că proiectul nu ar fi fost adoptat încă deoarece liberalii nu au votat un alt proiect promovat de Clotilde Armand, lucru care a dus la un adevărat scandal între cele două tabere politice din Consiliul Local al Sectorului1.

Se vede şi în înregistrarea şedinţei Consiliului Local de vineri. În momentul în care nu i-au trecut amendamentele şi proiecte de rectificare bugetară, dânsa a solicitat retragerea acestui proiect pentru copiii cu sindrom Down şi autism. Este de o ticăloşie greu de imaginat şi am cerut public să-şi ceară scuze şi să revină asupra acestei decizii”, a explicat Sebastian Burduja la România TV, ca apoi să vină cu o amplă postare pe Facebook.

Burduja a mai spus că proiectul pentru sprjinirea copiilor cu Sindromul Down va fi inclus și pe următoarea ordine de zi a Consiliului Local Sector 1. Totul ar costa undeva la 900.000 de euro din partea primăriei, după ce inițiatorii proiectului au deja terenul, care ar costa undeva la un milion de euro și 100.000 de euro stranși de credincioșii Bisericii Mavrogheni.

Mai știți reclama Primăriei S1 interzisă anul trecut de CNA? Clotilde Armand spune câți bani s-au cheltuit cu promovarea unui spital care nu există

Postarea integrală a lui Sebastian Burduja privind acest proiect

„PÂNĂ AICI. AJUNGE!

Zilele trecute s-a întâmplat ceva efectiv de neimaginat la Primaria Sectorului 1: primarul Armand Clotilde a blocat proiectul primului centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din România. Da, ati citit bine, chiar daca pare absurd si ireal. A făcut asta din răzbunare față de PNL, în dispreț total fața de niște copilași nevinovați, care ar trebui lăsați deoparte de orice joc politic murdar.

Care a fost firul poveștii

Pe scurt, povestea acestui proiect este povestea unor oameni minunati, care s-au luptat ani de zile pentru a da copiilor cu Sindrom Down șansa recuperării si integrarii in societate. Un centru integrat pentru acești copii nu exista nicăieri in țara, in România anului 2021. O mâna de oameni cu frica de Dumnezeu, părinți si oameni cu inima mare au hotarat sa facă acest Centru in sectorul 1, lângă Piața Victoriei, pe un teren care aparține de Biserica Mavrogheni. PNL a răspuns apelului lor si, cu prilejul adoptării bugetului, a introdus un amendament – votat in unanimitate – pentru sustinerea acestei investiții. Acesta ar fi trebuit urmat de un protocol, pentru ca investiția sa poată începe efectiv (are toate avizele).

Ce a urmat depășește orice imaginație si orice limite ale bunului simt. Inițiatorii proiectului au fost amânați si purtați cu vorba timp de luni de zile. Intr-un final, primarul sectorului 1 a acceptat introducerea acestui punct pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri, 2 iulie.

Totul ar fi plecat de la o răzbunare a lui Clotilde Armand

Dar asta nu e tot. Pentru ca nu a reusit sa-și impună un proiect de rectificare bugetara (făcut pe genunchi, fără nicio consultare), primarul Armand Clotilde s-a răzbunat și a cerut retragerea proiectului legat de Centrul Down de pe ordinea de zi. Totul este înregistrat, iar înregistrarea e (deocamdată) disponibilă pe site-ul primăriei sectorului 1. Priviți și va minunati cum se răzbuna un primar ales pe copiii cu Sindrom Down. Fără nicio justificare, fără nicio explicație. Cum este posibil așa ceva??!!

Solicit public acestui primar sa își ceara scuze in fata acestor copii, a părinților lor și a tuturor cetatenilor sectorului 1! RUȘINE! Am înțeles ca politica se face dupa mintea unora doar cu scandal și răzbunări, dar totul are o limita. Iar administrația are nevoie de proiecte care sa rezolve nevoile oamenilor.

Ca urmare a acestui comportament abuziv a primarului in funcție, viceprimarul liberal Ramona Porumb și colegii mei din consiliul local au depus astăzi un proiect de HCL pentru rezolvarea urgentă a situației. Ne vom lupta pana la capăt pentru dreptul copiilor cu Sindrom Down sa aibă acces la servicii integrate și de calitate.

Un ultim mesaj pentru primarul in funcție de la sectorul 1: linia roșie a fost depașită”, a explicat Sebastian Burduja pe pagina sa de Facebook.

Cookies