Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că vor “să distrugă probe” în dosarul achizițiilor din pandemie, ca “să-l salveze” pe Dan Tudorache

23 nov. 2022
133 Afișari
Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că vor “să distrugă probe” în dosarul achizițiilor din pandemie, ca “să-l salveze” pe Dan Tudorache
Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că “încearcă să distrugă probe ” din “Dosarul Tudorache”. Fostul primar e anchetat pentru achiziții în pandemie

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, acuză consilierii locali PSD și PNL că “încearcă să distrugă probele procurorilor și să-l salveze pe fostul primar” Dan Tudorache:

Probele din ancheta DNA din dosarul lui Tudorache sunt vândute la licitație publică de către compania subordonată Consiliului Local Sector 1 și condusă de directoarea numită de consilierii PNL. Un număr de 1.200 de nebulizatoare de bio – decontaminare, cumpărate la suprapreț de fosta administrație locală, au fost scoase la licitație publică de către Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A., structură aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1.

Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că “încearcă să distrugă probe ”în “Dosarul Tudorache”. Fostul primar e anchetat pentru achiziții în pandemie
Anunțul privind licitația pentru nebulizatoare, publicat pe cids.ro

Într-o postare pe contul său de Facebook, Clotilde Armand mai spune că Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată în legătură cu organizarea acestei licitații publice pentru nebulizatoarele pe care administrația S1 e acuzată de DNA că le-a cumpărat la suprapreț:.

Cele 1.200 de nebulizatoare de biodecontaminare au fost achiziționate, în septembrie 2020, la prețuri supraevaluate, cu suma de totală 17.880.000 lei. Fosta administrație nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop.

Acum câteva zile, DNA a cerut avizul Camerei Deputaților pentru percheziție informatică la Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, acum deputat, care e cercetat  în dosarul achizițiilor supraevaluate făcute de primării în pandemie.

Dosarul achizițiilor supraevaluate făcute de primării din București din pandemie

Procurorii anticorupție vorbesc despre o grupare care ar fi fost constituită și coordonată de către Marian Vanghelie și care ar fi reușit să obțină din contracte încheiate de primării peste 13,5 milioane de euro. În dosar, Dan Tudorache este suspectat de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.

La sfârșitul lunii trecute, tot DNA anunţa că a început urmărirea penală a 56 de suspecți, persoane juridice și fizice. Printre ei, fostul primar Marian Vanghelie, care a fost  consilier local la sectorul 5 până în anul 2020, și fostul primar Daniel Tudorache, acum deputat PSD.

Cei 56 sunt urmăriți penal pentru achiziții nelegale, supraevaluate, făcute de instituții din subordinea consiliilor locale ale sectoarelor 1 și 5. Potrivit DNA, că gruparea ar fi fost constituită și coordonată de către Marian Vanghelie și ar fi reușit să obțină din aceste contracte peste 13,5 milioane de euro.

 

Cookies