Clotilde Armand a vrut să ia parcul Herastrău în administrarea S1 și ar fi investit 10 milioane de euro doar în defrișari și replantări, dar proiectul i-a fost respins

04 aug. 2021
252 afișări
Clotilde Armand a vrut să ia parcul Herastrău în administrarea S1 și ar fi investit 10 milioane de euro doar în defrișari și replantări, dar proiectul i-a fost respins
Clotilde Armand a vrut să ia parcul Herastrău în administrarea S1 și ar fi investit 10 milioane de euro doar în defrișari și replantări, dar proiectul i-a fost respins sursa foto: agora.md

Clotilde Armand a vrut să ia parcul Herastrău în administrarea Sectorului 1, alături de Parcul Cișmigiu, după ce spune că a primit reclamații de la oameni că acestea ar fi într-o stare deplorabilă. Mai mult, în proiectul respins ieri de consilierii locali PNL și PSD, edilul spunea că ar fi investit 10 milioane de euro doar în defrișari și replantări și alte operațiuni cu plante, în timp ce politicienii care i-au respins proiectul spun că nu există bani pentru asemenea investiții.

A fost ședință mare la Primăria Sector 1, iar parcul Herăstrău a fost subiect de discuție într-un proiect important. Practic, Consiliul Local Sector 1 a respins marți un proiect de hotărâre important care pregătea o cerere către CGMB, adică Primăria Municipiului București, prin care se cerea trecerea în administrarea ADP Sector 1 a unei părți din parcul Herăstrău, numit mai nou Parcul “Regele Mihai I al României” de către Gabriela Firea, precum şi a Parcul Cişmigiu, după ce acestea s-ar afla într-o stare avansată de deteriorare, potrivit plângerilor făcute de cetățeni.

Armand mai spune că a discutat acest subiect cu primarul Nicușor Dan în urmă cu câteva săptămâni.

Parcul Herăstrău ar fi primit 10 milioane de euro doar pentru defrișări, toaletări și replantări

În prezent, atât Parcul Herăstrău, cât și Parcul Cișmigiu, se află în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, fiind practic în administrarea primarului Nicușor Dan și a PMB.

Conform referatului de aprobare, preţul lucrărilor de amenajare şi intervenţie pentru Parcul “Regele Mihai I al României” era estimat la aproximativ 109 milioane de lei, dintre care vreo 48 de milioane de lei doar pentru „Tratamente, monitorizare, defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale și garduri vii”, iar investițiile în Parcul Cişmigiu s-ar fi ridicat la aproximativ 61,8 de milioane de lei.

“Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd printre buruieni şi gropi, spaţiile verzi, mobilierul urban şi locurile de joacă şi a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai I şi a Parcului Istoric Cişmigiu, este necesară intervenţia de urgenţă a autorităţii publice de la nivelul Sectorului 1 în vederea remedierii stării de fapt actuale, cât şi în vederea reamenajării şi sistematizării acestora”, se mai arată în proiectul respins în Sectorul 1.

Poate vrei să citești și asta Primele imagini cu Nicușor Dan în concediu. Pe unde se plimbă primarul Capitalei în aceste zile (FOTO)

Consilierii care au votat împotrivă spun că nu există bani pentru asemenea investiții

Totuși, viceprimarul Sectorului 1, Ramona Porumb, de la PNL, spune că nu știe de unde vor fi luați bani pentru asemenea investiții de amenajare a parcurilor Herăstrău și Cișmigiu, mai ales că aceștia ar fi trebuit să fie deja prinși în bugetul de pe anul acesta.

″În referatul de aprobare sunt menţionate două sume faţă de care vă spun sincer că am mari rezerve şi chiar uimire să aflu că avem buget de 109 milioane pentru Parcul Herăstrău şi de aproximativ 70 de milioane pentru Cişmigiu, în situaţia în care, la momentul acesta, la ADP facem întreţinerea spaţiilor verzi Dumnezeu ştie cum”, a declarat Ramona Porumb, în timpul ședinței, potrivit Agerpres, mai ales că până acum consilierilor locali li s-a transmis că Primăria nu are bani.

Clotilde Armand spune că nu renunță și va încerca să ia Parcul Herăstrău de la PMB

Totuși, primarul Clotilde Armand a promis că nu se lasă și va reveni cu acest proiect în Consiliul Local „până când toţi consilierii PNL şi PSD vor înţelege că politica înseamnă să le pese de oameni”, mai ales că a avut discuții cu Primarul General pe acest subiect.

“Am primit multe mesaje de la cetăţenii din Sectorul 1, inclusiv elevi de liceu, despre situaţia deplorabilă în care se află parcurile Cişmigiu şi Regele Mihai I (fost ‘Herăstrău’). În urmă cu câteva săptămâni am avut o discuţie cu domnul Primar General Nicuşor Dan pentru a putea începe demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a acestor parcuri, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti.

Am cerut astăzi Consiliului Local al Sectorului 1 să solicite Consiliului General al Municipiului Bucureşti trecerea parcurilor Cişmigiu şi Regele Mihai I (fost ‘Herăstrău’) în administrarea ADP Sector 1. Consilierii PSD şi PNL nu au fost de acord cu această iniţiativă. Vă promit că nu vom lăsa parcurile noastre în această situaţie. Voi reveni cu acest proiect în Consiliul local al Sectorului 1 până când toţi consilierii PNL şi PSD vor înţelege că politica înseamnă să le pese de oameni”, a transmis Clotilde Armand, aseară, pe Facebook.

Cookies