Clotilde Armand a făcut anunțul cu mare fast: Inaugurăm Promenada Verde – primul spaţiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud

26 feb. 2021
673 Afișari
Clotilde Armand a făcut anunțul cu mare fast: Inaugurăm Promenada Verde - primul spaţiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud

Bucureştenii, locuitorii Sectorului 1 şi iubitorii de plimbare sunt aşteptaţi să se recreeze într-o nouă zonă cu aer curat, fără maşini şi fără poluare. Primarul Clotilde Armand şi membri ai Consiliului Local Sector 1 inaugurează astăzi, la ora 12.00, primul tronson din Promenada Verde, un spaţiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud.

Primul sector de promenadă are o lungime de aproximativ 1 kilometru şi se află în dreptul străzilor Madrigalului şi Gârlei. Administraţia Domeniului Public Sector 1 a igienizat acest sector, a toaletat arborii, a montat bănci şi coşuri de gunoi şi a amenajat o alee din pietriş pe toată lungimea acestuia. Luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde în dreptul Aleii Mateloţilor, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Până la sfârşitul acestui mandat, primarul Sectorului 1 şi-a propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri, cât are în total proiectul, reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare şi jogging, spaţii pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spaţiu expoziţional etc. Va fi un spaţiu cultural, sportiv, de agrement şi de recreere care va contribui la creşterea calităţii vieţii locuitorilor Sectorului 1 şi nu numai.

„Aşa cum am promis, dăm startul amenajării Promenadei Verzi, proiectul meu de suflet pentru Sectorul 1. Promenada Verde va fi pentru biciclişti şi pentru oameni care îşi doresc un spaţiu de recreere şi relaxare, fără maşini, fără poluare şi departe de zgomotul oraşului. Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban şi de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport. Sau, altfel spus, revoluţia transportului durabil în Sectorul 1”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Până la începerea propriu-zisă a lucrărilor la primul tronson al Promenadei Verzi, estimată pentru începutul anului viitor, Primăria Sectorului 1 intenţionează să redea locuitorilor Sectorului 1 toate zonele accesibile în acest moment, prin amenajarea şi punerea în siguranţă a acestora de către Administraţia Domeniului Public Sector 1. Deocamdată nu se vor face însă investiţii majore, care să fie anulate la începerea lucrărilor de amenajare propriu-zisă, pentru a nu risipi bani publici.

Primăria cumpără terenuri pe malul Lacului Străulești

Achiziţionăm trei terenuri pe malul Lacului Străuleşti ca parte a proiectului Promenada Verde

În cadrul proiectului „Promenada Verde”, Primăria Sectorului 1 şi-a propus să achiziţioneze trei terenuri în suprafaţă de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. Bucureşti Noi nr. 245, deţinute în prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administraţiei locale a Sectorului 1.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa din 25 februarie 2021, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze imobilele situate în Municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245.

Cookies