Clotilde Armand a cumpărat nebulizatoare pentru toate școlile din Sectorul 1. Cine vrea trebuie să ceară

14 mai 2021
189 Afișari
Clotilde Armand a cumpărat nebulizatoare pentru toate școlile din Sectorul 1. Cine vrea trebuie să ceară

Vești bune pentru elevii care se întorc la școală în Sectorul 1, după ce Clotilde Armand a cumpărat, prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate, nebulizatoare pentru toate școlile din Sectorul 1. Totuși, unităţile de învăţământ trebuie să facă o cerere că le doresc pentru a le primi.

Unităţile de învăţământ din Sectorul 1 care doresc să fie igienizate cu ajutorul nebulizatoarelor pot adresa o cerere în acest sens Companiei de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate, transmite primăria de sector.

Investiție de 18 milioane de lei în nebulizatoare

„Investiţia de aproape 18 milioane de lei a Primăriei Sectorului 1 în achiziţia de nebulizatoare va fi folosită pentru ca elevii şi profesorii să îşi desfăşoare activitatea didactică în condiţii de siguranţă sanitară. Este vorba despre nebulizatoarele de decontaminare în valoare de 17.880.000 lei achiziţionate în luna septembrie 2020 de către Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public Privat Sectorul 1 SA, aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1. Conducerea Primăriei Sectorului 1 a decis ca aceste nebulizatoare să poată fi folosite pentru igienizarea unităţilor de învăţământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1, care doresc acest lucru, la costuri mult sub preţul pieţei”, informează Primăria Sectorului 1 prin intermediul unui comunicat.

Prima unitate de învăţământ igienizată în acest fel este Grădiniţa Colegiului ‘German Goethe’. Acţiunea s-a realizat vineri de către o firmă autorizată, contractată de către Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate.

Unităţile de învăţământ care doresc să folosească aceste nebulizatoare pot adresa o cerere pe adresa de e-mail [email protected]. Conform primăriei, costurile pentru dezinfecţia spaţiilor sunt mai mici decât cele practicate pe piaţa liberă. Spre exemplu, nebulizarea a două săli de clasă cu o suprafaţă totală de 140 mp este de 26,80 lei fără TVA (140 mp x 0,17 lei).

De ce nu au fost folosite până acum

„Până în prezent, nebulizatoarele nu au putut fi folosite din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop. Pentru a putea fi utilizate, conducerea companiei a identificat soluţia contractării unei firme autorizate care să realizeze igienizarea unităţilor de învăţământ din administrarea Consiliului Local Sector 1, care doresc acest lucru”, mai reiese din comunicat.

Achiziţia nebulizatoarelor, stabilirea numărului necesar al acestora, precum şi stabilirea distribuirii lor s-au realizat conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 cu nr. 259/27.08.2020.

Cookies