ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Clotilde a auzit, a socotit și-a răbufnit. Ce zice despre renumărarea voturilor care au făcut-o primar la Sectorul 1

Reacția lui Clotilde Armand după ce s-a decis renumărarea voturilor de  la alegerile locale din Sectorul 1 a adunat sute de comentarii și distribuiri pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a avut miercuri o reacție după ce marți un procuror a decis renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1.

Edilul a fost dur în exprimare, continuând polemica pe care o are cu PSD, scriind: ”Pentru gașca de pesediști care aruncă informații false în spațiul public”, prezentând apoi declarația președintelui Autorității Electorale Permanente.

„Atât timp cât a fost publicat procesul verbal cu numărătul voturilor în Monitorul Oficial și a fost validat de instanță mandatul primarului ales, acest mandat merge pe întreaga perioadă. Nu există nici o posibilitate ca mandatul primarului de la Sectorul 1 să înceteze și să fie reluate alegerile” – Constantin Mitulețu-Buică – președintele Autorității Electorale Permanente

Singurul efect al dosarului deschis de Secția Specială poate fi cel mult în zona penală.

„Ceea ce face procurorul, ține de latura penală a chestiunii. Dar, din punct de vedere electoral nu se întâmplă nimic. Nu există temei legal pentru o răsturnare a alegerilor”, a precizat președintele AEP, pentru Newsweek România.

Conform sursei citate, buletinele de vot de la alegerile locale se păstrează, potrivit legii, timp de trei luni, la Judecătorie. Numai că, de la alegerile din 27 septembrie au trecut mai mult de trei luni, deci nu e clar ce mai poate număra Poliția în acest moment.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button