ARHIVA B365

Clopotele tuturor bisericilor din Capitală au bătut, vineri seară,în memoria victimelor din Colectiv

Clopotele tuturor bisericilor din Bucureşti, inclusiv pe Dealul Patriarhiei, au bătut, vineri seară, la ora 22.30, în memoria victimelor din Colectiv. În urmă cu fix o săptămână, în jurul orei 22.30, a izbucnit incendiul în urma căruia au murit 32 de tineri şi au fost rănite alte circa 180 de persoane, din care 135 răniţi grav.

Duminică, la împlinirea a nouă zile de la moartea celor 32 de tineri din clubul Colectiv, va fi organizată o slujbă de pomenire a victimelor tragediei din 30 octombrie.

O slujbă de pomenire a fost oficiată, la clubul Colectiv, vineri după-amiaza, în memoria celor 32 de persoane care și-au pierdut viața în tragedia de acum șapte zile, scrie Agerpres.

Slujba a fost oficiată, înainte de Sâmbăta Morților, de un sobor de preoți, condus de părintele Mihai Aurel, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștiului, și de părintele Nectarie, starețul Mănăstirii Radu Vodă din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, vineri seara, la șapte zile de la momentul tragediei, în toate bisericile bucureștene vor fi trase clopotele în memoria celor decedați.

În ultimele zile, au fost efectuate mai multe slujbe pentru decedați și rugăciuni pentru sănătatea pacienților, inclusiv la Catedrala Patriarhală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button