BAZAR

Clienţii mallului AFI au bâjbâit prin beznă 27 de minute din cauza furtului de componente electrice

„În data de 20 decembrie 2011 la ora 19.48 staţia de transformare 110/20 kV Rãzoare a rãmas nealimentatã cu energie electricã afectând consumatorul AFI PALAS timp de 27 minute. Acest lucru s-a produs datoritã pãtrunderii persoanelor neautorizate în galeria subteranã edilitarã 13 Septembrie şi a distrugerii a doua cabluri aferente LES 110 kV Filaret – Rãzoare .” – se arată într-un comunicat al Companiei Enel.

De altfel, cumpărătorii care au rămas blocaţi în mall au trecut prin momente grele marţi, fie că au rămas blocaţi în parcare pe întuneric, în lifturi, sau pentru că au fost închişi în magazine de vânzătorii temători că le va dispărea marfa.

Coşmarul se poate repeta, însă: „Ca urmare a acestor acţiuni grave, cele douã linii electrice de 110 kV au devenit indisponibile, iar gradul de siguranţã în alimentarea cu energie electricã a scãzut în zona de Vest a Capitalei şi este posibilã apariţia unor avarii a cãror timp de remediere va fi mai mare.” – se arată în comunicatul remis B365.ro.

Zonele care pot fi afectate, din cauza acestui incident, includ:

Cartierul Militari

Cartierul Drumul Taberei

Zona Cotroceni

Zona Panduri

Zona centralã – parţial

Enel Distributie Muntenia a declarat stare de alertã pentru zonele menţionate mai sus. Echipele de intervenţie ale Enel Distribuţie Muntenia vor lucra în urmãtoarele zile pentru a repara cablurile afectate. Pagubele iniţiale şi costurile de reparaţie sunt estimate la 600.000 de lei.

De asemenea Enel Distribuţie Muntenia a informat autoritãţile Ministerului Administraţiei şi Internelor despre acest eveniment pentru demararea unei anchete în acest caz.

„În aceste circumstanţe, recomandãm locuitorilor din zona de vest a Capitalei sã acorde o atenţie deosebitã eficientizãrii consumului de energie electricã astfel încât sã nu se producã eventuale avarii cauzate de supraconsum care ar putea fi cu greu remediate, într-o perioadã mai lungã de timp.” – transmit reprezentanţíi Enel.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button