Claudiu Săftoiu: TVR riscă să intre în colaps

de:
13 oct. 2012
0 Afișari
Claudiu Săftoiu: TVR riscă să intre în colaps

 „Conducerea Televiziunii Române respectă dreptul angajaţilor TVR de a-şi exprima opinia faţă de implementarea Programului de redresare economică a televiziunii publice. Este însă necesar ca şi angajaţii TVR să înţeleagă gravitatea situaţiei în care ne aflăm. Orice amânare a procesului de reformă poate pune în pericol activitatea fiecărui salariat, dar şi accesul publicului la informare, prevăzut de Constituţie. În acelaşi timp, prelungirea situaţiei actuale creşte riscul de executare a TVR de către creditori şi intrarea televiziunii în colaps”, afirmă Săftoiu într-un comunicat citat de Realitatea.net.

Conform aceleiași surse, pentru a reduce din cheltuieli a fost necesară scăderea producţiilor premieră.

„Cu cât vom trece mai rapid peste etapa de restructurare a TVR, cu atât vom intra mai repede în normalitate şi vom împrospăta grilele. Este dreptul profesioniştilor din TVR să-şi reia activitatea. Asta ne dorim cu toţii” , a adăugat Săftoiu.

Directorul General al SRTv, Claudiu Săftoiu, a mai spus că „a dedicat două luni exclusiv pentru elaborarea Programului de redresare a TVR, acesta fiind supus dezbaterii interne şi modificat conform sugestiilor salariaţilor şi partenerilor de dialog social”.

„Programul trebuie implementat. Revenirea la momentul zero al elaborării unui document de redresare ar însemna dinamitarea eforturilor de renegociere pentru eşalonarea datoriilor uriaşe pe care TVR le are faţă de bugetul de stat, bănci şi parteneri externi”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, administraţia TVR este în continuare deschisă la dialog cu angajaţii. „Am lansat chiar în aceste zile invitaţia la discuţii, care să ducă la îmbunătăţirea implementării programului de redresare”, spune Săftoiu.

„Reformarea TVR este un proces contra cronometru. Avem o presiune enormă impusă şi de termenele prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 33/2012, care obligă Consiliul de Administraţie, în exerciţiu, să finalizeze până în decembrie redresarea economică şi organizaţională a televiziunii publice”, a conchis directorul SRTv.

Claudiu Săftoiu a fost reales Preşedinte-Director General al SRTv de către membrii Consiliului de Administraţie al TVR şi urmează să fie supus validării Plenului reunit al celor două Camere în următoarea şedinţa a Parlamentului. Potrivit legislaţiei în vigoare, Claudiu Săftoiu îndeplineşte prerogativele de Director General al SRTv.

Cookies