BAZAR

Claudiu Săftoiu despre planul de restructurare al TVR: Vor mai rămâne 2.395 angajați

Înglodată-n datorii, televiziunea publică sta pe un butoi cu pulbere. Aflată-n faţa primului amplu proces de restructurare şi cu un consiliu de administraţie invalidat de Curtea Constituţională, Televiziunea Română îşi joacă supravieţuirea, care depinde de o nouă organizare, o nouă strategie şi o nouă imagine, care să îi asigure, într-un scenariu bun, şi profitul.

Prezent la emisiunea „Vorbe Grele”, Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR, a declarat că în TVR mai sunt 3.302 angajaţi. Însă, „în data de 20 noiembrie vor mai fi doar 2.395 de persoane angajate”.

Preşedintele-director general la TVR a mai precizat că restructurarea de personal va avea un impact benefic asupra bugetului televiziunii. „Din punct de vedere al reducerii de personal, cheltuielile se vor reduce cu 30% (…) Din taxa pe care o colectăm, de 23 de milioane, peste 6 milioane de lei se duc pe salarii”, a explicat Claudiu Săftoiu, vineri seară, la Antena 3.

Întrebat dacă a primit ajutor financiar din partea Guvernului, Săftoiu a spus că toate datoriile plătite până în prezent au fost făcute din banii rămaşi în urma unor reduceri masive de cheltuieli.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button